Доживотна присъда за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров

1
Енгин Ергуван застреля българина през ноември 2022 година
Енгин Ергуван застреля българина през ноември 2022 година Снимка: Айше Сали / БНТ

Енгин Ергуван застреля българина през ноември 2022 година

Съдът в Одрин постанови доживотна присъда за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров. Убиецът му - Енгин Ергуван, го застреля през ноември 2022 година, докато българинът изпълняваше служебните си задължения по опазване на държавната граница. Той получи и 12 години затвор за опита за убийство на Рашко Рашков и 6 месеца за нанесените щети по автомобила на МВР.

Братът на Енгин - Мустафа, получи условна присъда и ще бъде под съдебен контрол. Решението може да бъде обжалвано в Апелативния и Върховния съд, информира БГНЕС.

Днес се проведе третото заседание по делото. До момента не беше представена експертиза от българската държава за щетите по автомобила на граничния патрул. Материалните щети са част от обвинението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари