Доживотен затвор за надрусаните шофьори?

2
Менко Менков: Присъдата за смъртта на Милен Цветков ще повлияе като генерална превенция
Менко Менков: Присъдата за смъртта на Милен Цветков ще повлияе като генерална превенция

Менко Менков: Присъдата за смъртта на Милен Цветков ще повлияе като генерална превенция

ВКС постанови 9 години затвор за обвиняемия за катастрофата Кристиан Николов. Присъдата по делото за смъртта на Милен Цветков ще повлияе като генерална превенция върху поведението на шофьорите. Това коментира в студиото на „Здравей, България” по NOVA Менко Менков - адвокат на семейството на журналиста. Припомняме, че Върховният касационен съд постанови 9 години затвор за обвиняемия за катастрофата Кристиан Николов.

„Всеки от шофьорите трябва да се замисли да управлява ли превозно средство след употреба на наркотици, или не. Защото, ако управлява, е възможно да му бъде повдигнато обвинение за умишлено деяние и съответно наказанието е значително по-голямо. В единия случай е от 5-15 години лишаване от свобода, а в другия - от 10 до 20 г. или доживотен затвор, поясни защитникът.

Менков обясни, че още преди 4 години е отправено искане към Народното събрание двете обстоятелства за управление на МПС „след употребата на” и „под въздействието на” наркотици да бъдат разграничени.

Адвокатът заяви, че по време на процеса не е станало ясно защо Николов не е натиснал спирачката преди сблъсъка. „Неговата защитна теза е, че неосъзнато е употребил наркотични вещества. Твърдеше, че е пил някакви чайчета, отвари и че е ползвал успокоителни мазила. Това беше напълно опровергано. Доказано е, че е употребил три вида наркотици преди катастрофата”, добави Менков.

„Той е допускал настъпването на престъпния резултат и се е съгласявал, примирявал се е с него”, категоричен е защитникът. За развитието на присъдата адвокатът подчерта: „В случая трябва да сме удовлетворени и чувството ни за справедливост в този момент трябва да е достатъчно изпълнено заради този пробив за последните 33 години. ВКС заслужава адмирации, че постанови решението си при форма на вината „евентуален умисъл”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    до 5
    Отговора на въпроса ти е същия като отговора на този въпрос: "Дали има случаи,след употреба на алкохол,да не си под неговото влияние??". Или с други думи, ако снощи си пил 2 ракии, цяла седмица ли ще си пиян?
  • 0
    5
    До 1
    Дали има случаи,след употреба на наркотици,да не си под тяхното влияние??
  • 6
    4
    Dfghk
    Решението е добро!!!!Но,не само за наркомани зад волана,но и пияни изроди!!!!ДОЖИВОТ да лежат утрепките!!!
  • -3
    3
    Пияници наркомани и алкохолици
    Отдавна се знае, че 90% от населението на българия са пияници, наркомани и алкохолици. Защо направо не забраните шофьорските курсове тогава. Забранете и притежаването на коли.
  • 4
    2
    Пфу
    Абе до кога на идиоти ще дават да правят закони? Дали на надрусания му пука за закона? След като се е надрусал и не е на себе си, много осъзнава какво може да причини. Доживотна за надрусан, а за кражба на милиони от депутати и министри... потупване по рамото.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари