Три години след фаталната катастрофа убиецът на Милен Цветков иска да бъде оправдан

2
Според прокуратурата обаче е извършено умишлено убийство и е отправено искане към ВКС да върне делото за ново разглеждане
Според прокуратурата обаче е извършено умишлено убийство и е отправено искане към ВКС да върне делото за ново разглеждане

Според прокуратурата обаче е извършено умишлено убийство и е отправено искане към ВКС да върне делото за ново разглеждане

Кристиан Николов иска да бъде изцяло оправдан за катастрофата, с която причини смъртта на журналиста Милен Цветков. Върховният касационен съд е насрочил заседание по жалбата му за 19 април, предаде Telegraph.bg.

Точно преди три години на връх Великден Николов блъсна с джип "Audi" Q7" изчакващия със субаруто си на червен сигнал на светофара Милен Цветков. Тежкият инцидент стана на столично кръстовище до мол, а Цветков издъхна минути по-късно поради получените несъвместими с живота травми.

По делото експертизи доказаха, че Кристиан Николов е употребил три вида наркотици преди да се качи в автомобила - кокаин, амфетамин и марихуана. 22-годишният младеж пък настоява, че е пил единствено Йегермайстер и е ползвал паста за зъби съдържаща съставки на канабис. Адвокатите му настояват, че някой му е сипал нещо в питието и са категорични, че той не е знаел, че шофира под въздействието на наркотици, иначе е нямало да иска да даде проба пред полицията.

От прокуратурата настояват за присъда 15 години лишаване от свобода и отнемане на шофьорската книжка на младежа завинаги. Софийският апелативен съд обаче постанови 9 години затвор и отнемане на книжката за същия период. В касационен протест до ВКС от прокуратурата излагат аргументи в подкрепа на това, че инкриминираното деяние е извършено в условията на евентуален умисъл, както и че представлява особено тежък случай. Освен това се навеждат доводи в подкрепа на това, че наложеното наказание следва да бъде увеличено.

От своя страна защитниците на подсъдимия искат отмяна на решението и връщане на делото за ново разглеждане от въззивния съд. Според адвокатите Кристиан Николов следва да бъде оправдан изцяло по повдигнатото срещу него обвинение. Алтернативно пледират за изменение на присъдата, като бъдат намалени размерите на наложените наказания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    Този
    Има пари и си купува подлостта която направи след година две пак ще претрепи някой щото знае че мама пак ще го откупи .за кокошка няма прошка закона на Г.н Гешев
  • 11
    2
    Bfdsew
    Не се шегуваг,а направо се гъбаркат с правосъдието!!! Много калинки има в правосъдието и за това става така. Познавам доста хора,които с пари си купиха дипломи! Много лошо господа от висините! Не осъзнавате съдбата си!!!
  • 26
    1
    Дсеррррр4444
    Как ще поиска да го оправдаят!!!!!Каква е тази наглост????Убиец!!!!Тези уроди се шегуват с правосъдието!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари