Довършват спортната зала в двора на училище "Васил Левски" с парите за летището

3
Изграждането на залата с басейн бе спряно, след като изпълнителят фалира
Изграждането на залата с басейн бе спряно, след като изпълнителят фалира Видео: Русе Медиа

Изграждането на залата с басейн бе спряно, след като изпълнителят фалира

Спортната зала с басейн в двора на СУ „Васил Левски“ в Русе ще бъде довършена с държавните средства, които бяха отпуснати за летището, съобщи на пресконференция кметът на Русе Пенчо Милков, предава Русе Медиа. "С постановление на Министерски съвет сумата от 2 266 000 лв. е прехвърлена на общината за обекта, който ще осигури място за спорт на жителите на кварталите „Дружба“ и „Чародейка“. „Успях да се преборя парите да останат за русенци", коментира Милков.

Изграждането на залата с басейн бе спряно, след като изпълнителят фалира, а цените на материалите скочиха драстично. Намерението на общината е било да я направи за 4-5 години, като отделя по малко средства всяка година, но сега сумата е осигурена накуп и дейностите ще могат да се ускорят. Предстои да се обяви нова обществена поръчка, като заедно с предвидените в общинския бюджет 1,2 млн.лв. общата сума, която е налице, ще стане 3 466 000 лв. Стойността на строително-ремонтните дейности с актуализациите вече е 5,5 лв., но част от парите вече са вложени от досегашния изпълнител и има свършена работа, така че останалата сума ще бъде осигурена по-лесно.

Пенчо Милков обясни докъде са стигнали и другите големи обекти, които са в процес на проектиране и изграждане. Двата тир-паркинга трябва да са готови до края на годината, като по-големият се планира да се изгради до края на май.

По отношение на многофункционалния плувен комплекс в Парка на младежта, там има избран изпълнител и се извършва съгласуване на проектите. Тъй като обектът е сложен, се изисква повече време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Песимист
    Други слухове се носят за плувния комплеск в Парка на младежта,та се чудя на Пецата ли да вярвам или на слуховете...
  • 3
    2
    daskal
    Това май е добра новина. Чакаме най-скоро да видим работниците и машините на обекта, а не само да чуваме: ще, ще, ще...
  • 12
    1
    Агент Русев
    Кмета да обясни как фирма Адис, в момента се подвизава под името Кадис и строи и как не се търси някаква отговорност?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари