Доц. Светослав Малинов: ГЕРБ ще претърпи катастрофален резултат на изборите

0
При настоящата обстановка ГЕРБ и Борисов биха предпочели да отидат на избори, но те изненадаха дори и самите себе си с упорството си
При настоящата обстановка ГЕРБ и Борисов биха предпочели да отидат на избори, но те изненадаха дори и самите себе си с упорството си Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще претърпи катастрофален резултат на изборите напролет, ако не се стигне до обрат в следващите 1-2 седмици

Това прогнозира в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ доц. Светослав Малинов, ръководител на катедрата по политология в СУ „Свети Климент Охридски“.

Малинов беше народен представител от СДС и след това - от ДСБ, както и евродепутат два мандата - от Синята коалиция и от Реформаторския блок.

„През първите седмици на септември виждаме твърда позиция на правителството да не подава оставка, въпреки че всички параметри на политическата обстановка се влошават, рейтингът на ГЕРБ пада и със сигурност до няколко месеща партията няма да бъде първа политическа сила. В този смисъл протестът постига няколко цели. Първо предизвика множество оставки и промяна в рейтингите на политическите партии и промяна в отношението на европейските политически фактори към Борисов и към ГЕРБ. Тези резултати обаче не донесоха това, което протестът заяви като основни цели – оставка на премиера и главния прокурор“, припомни той.

Доц. Светослав Малинов уточни, че е смятал, че при настоящата обстановка ГЕРБ и Борисов биха предпочели да отидат на избори, но те изненадаха дори и самите себе си с упорството си.

Изглежда ще отидат на избори напролет, когато ще имат изключително нисък рейтинг и престиж, коментира политологът, който продължава да е едно от лицата на ДСБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари