Доц. Кунчев: COVID-19 ще стане един от многото респираторни вируси, но няма да изчезне

2
Не може в страна близка до нас, например Германия да има 300 хиляди нови случая дневно, а ние да казваме, че нещата са приключили, заяви още експертът
Не може в страна близка до нас, например Германия да има 300 хиляди нови случая дневно, а ние да казваме, че нещата са приключили, заяви още експертът Видео: NOVA

Край на извънредната епидемична обстановка у нас.

Правителството реши да приключи налагането и на всички ограничителни мерки.

Така от 1 април вече няма да е задължително носенето на маски на закрито, както и спазването на дистанция. Отпадат и ограниченията на броя лица, които посещават обекти на закрито и открито.

От следващият петък отпада и препоръката за работата от вкъщи или т.нар. „хоум офис”.

Според здравни експерти обаче цялостното премахване на мерките крие сериозни рискове. Пред NOVA държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев каза, че все още е рано да се сбогуваме с COVID пандемията.

Не може в страна близка до нас, например Германия да има 300 хиляди нови случая дневно, а ние да казваме, че нещата са приключили. Не, не са приключили. Те са доста по-оптимистични. Вървят към това, за което всички говорихме – че вероятно, но няма да е толкова кратко, COVID ще стане един от многото респираторни вируси – не толкова страшен, не толкова ангажиращ вниманието ни, но няма да изчезне", обясни Кунчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Ivo
    Предпазва маската,как да не предпазва!Ама,изобщо не мислите!
  • 1
    2
    ...
    Маската не предпазва особено от заразяване, предпазва от предаване на заболяването от болни или носители на околните. От заразяване най-добре предпазват проветряването, слънчевата светлина, миенето на ръцете.
  • 1
    1
    Нели КОЛЕВА
    Това е стъпка в правилната посока.Който се чувства застрашен нека носи маска,за да се предпази-това е негово право.Чела съм,че чумата в Европа е върлувала около 2,5год. и след това е изчезнала.Респираторните заболявания са сезонни,коронавирусът-да се надяваме ще се държи по същият начин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари