Доц. Кунчев: Ако искаме да няма епидемия, трябва да достигнем 70% имунизиране

0
Решението дали ще се ваксинираш не трябва да се взима на база на лъжливи твърдения и глупости за чипиране
Решението дали ще се ваксинираш не трябва да се взима на база на лъжливи твърдения и глупости за чипиране Видео: bTV

Решението дали ще се ваксинираш не трябва да се взима на база на лъжливи твърдения и глупости за чипиране

Ако искаме да няма повече епидемия и да махнем мерките, трябва да достигнем 70 % имунизиране.

Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който пристигна в с. Бояджик, за да се опита да убеди учителите да се ваксинират, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

"Решението дали ще се ваксинираш не трябва да се взима на база на лъжливи твърдения и глупости за чипиране", подчерта той.

По думите му фактът, че България има достъп до ваксините срещу COVID-19 е нещо, което не трябва да се пренебрегва с лека ръка.

Европа, за да е ефективна, според мен е правилно, реши да действа като едно пространство, а не като отделни държави и предварително да налее огромни средства в компании, които се заеха да правят ваксина. Това са над 2 милиарда евро. Те бяха предварително дадени, за да могат компаниите да работят бързо и да произведат ваксините. По този начин Европа имаше предимството да сключи т.нар. „предварителни договори“, без да го има още продукта, да имаме запазени количества“, посочи той.

Доц. Кунчев препоръча на педагогическия персонал да не се вслушват в мнението на който и да е, а да търси информация при специалистите.

Интернет е свободно пространство. Всеки може да пише, каквото си поиска. Само, че вие да взимате решения на тази база ще е голяма грешка“, подчерта главният държавен здравен инспектор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Две блондинки:
- Миме, правих тест за бременност!
- И кво трудни ли бяха въпросите?

Харесай Дунавмост във Фейсбук