Пускат анонимна анкета сред учителите защо не искат да се ваксинират

0
Изплащат по 30 лева за компенсиране на разходите за консумативи при електронното обучение
Изплащат по 30 лева за компенсиране на разходите за консумативи при електронното обучение

Изплащат по 30 лева за компенсиране на разходите за консумативи при електронното обучение

Отрасловият съвет в образованието реши Министерството на образованието и науката (МОН) да подготви и реализира национално анонимно, анкетно проучване сред педагогическите специалисти за причините, поради които те не желаят да се ваксинират срещу COVID-19. Това съобщават синдикалните и работодателските организации в училищното образование за решенията от състоялия се дистанционен отраслов съвет.

Предложението за анкетата сред учителите е на Синдиката на българските учители (СБУ) към КНСБ, с председател Янка Такева. Отрасловият съвет е възложил на МОН да обяви изследване на социологическа агенция по различни въпроси в средното образование.

Решено е било Регионалното управление на образованието (РУО) в София-град да разработи протокол за изплащането на договорените, в чл. 50 от Колективния трудов договор за системата на предучилищното и училищното образование от 17 август 2020 г., 30 лева за компенсиране на разходите за консумативи при обучение от разстояние в електронна среда.

Този протокол ще се използва за образец от останалите РУО в страната. Началниците на РУО ще контролират изплащането на тези 30 лева за компенсиране на разходите за консумативи при електронното обучение, за да няма ощетени педагогически специалисти.

Отрасловият съвет е решил на всеки три месеца МОН да представя отчет за изпълнението на националните програми и на проектите по оперативната програма в областта на средното образование.

Прието е било да се създаде работна група, която да разработи специфични подходи за предстоящото атестиране на педагогическите специалисти и директорите, което може да е и онлайн.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари