Достойно е да кажеш истината в очите на фашизоидите

4
Най-после се намери народен представител, който се осмели да предизвика агресивните нови патриотари
Най-после се намери народен представител, който се осмели да предизвика агресивните нови патриотари Снимка: БГНЕС / Архив

Промяната, която бившите управляващи и техните пропагандисти наричат на подбив “подмяна”, днес се видя в Народното събрание

Най-после се намери народен представител ( при тава не кой да е, а персоналният победител на изборите в сблъсъка с бившия премиер и  собственик на ГЕРБ, както и с настоящия вицепремиер и шеф на БСП),  който се осмели да предизвика агресивните нови патриотари в Народното събрание и да ги нарече с полагащото им се название.

Това пише Иво Инджев в неговия БЛОГ. 

“Ако утре аз реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласувал и има кажа елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи. Ще ви платя автобусите и може и да ви дам по 40 лева. Не е ли правилно г-н главния прокурор да ми поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат към затвора”, каза той и допълни: “Дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?”

Това са думи, изречени от парламентарната трибуна днес от Христо Петров ( Ицо Хазарта). Възвърна ми вярата, че все пак не е изгубена безвъзвратно надеждата (ми) в българската публичност да възкръсне произнасянето на истината. 

Опитвам се от години да правя това. Демаскирах лъжливото название на Монумента на окупационната червена армия (МОЧА), маскиран зад официалната му табела като “Паметник на съветската армия” ( ПСА). Но ударих на камък с предложението да наричаме т.н. Ковид 19 ( измислено от СЗО понятие, за да не дразни могъщия комунистически Китай ) с логичното понятие китайски грип – най-малкото заради предисторията с испанския грип, който отгоре на всичко не е бил разпространен от испанска територия, където само разгласяват за съществуването му.

Отчайващо е да знаеш, че си прав, но истината е твърде неудобна, за да бъде съобщено на царя, че е гол. Но сега виждам, че имам съюзник в парламента. 

Ицо Хазарта казал в едно интервю за в. Капитал, че чете блога ми. 

Ако все още го прави, искам да го поздравя. 

Не са виновни единствено узурпаторите на свещени понятия като патриотизма и възраждането, че си ги присвояват нахално – кой лакомник се отказва от зелника, който лудите му дават да плюска! Солидарна вина за безнаказаното им плагиатство на узурпаторите носят и всички ( несъгласни с тях), които покорно ги ласкаят като “патриоти” и “възрожденци”. Папагалите сами се изключват от редиците на патриотите и възрожденците, съгласявайки се патриотизмът и будителството да бъдат монополизирани от патриотари и лъже възрожденци. Защото не само се съгласяваме с тяхната самооценка, но я рекламираме и едновременно с това приемаме да изглеждаме на техния фон като нещо друго- направо като някакви противници на възраждането и предатели.  

И още нещо: една птичка може да не прави пролет, но един смел депутатски глас може да реабилитира силно дискредитирания, основателно заподозрян в малодушие и продажност български парламентаризъм. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари