Досетлива русенка спаси 23 бона на съпруга си

0
Досетлива съпруга опази 73-годишния си мъж да не изгори с 23 000 лв. в Русе
Досетлива съпруга опази 73-годишния си мъж да не изгори с 23 000 лв. в Русе

Досетлива съпруга опази 73-годишния си мъж да не изгори с 23 000 лв. в Русе и извика сина си да задържи телефонна измамница, докато пристигне полиция. Случаят се разиграл посред бял ден в кв. "Средна кула", съобщиха от МВР в крайдунавския град. 

На домашния телефон на пенсионера се обадил непознат мъж, който се представил за "майор Христов от Окръжното управление". Мошеникът обяснил на дядото, че синът му е с 46% изгаряне след злополука във фирмата. Трябвало да се дадат 23 000 лв. на "човек от Здравната каса", за да откарат човека в София с хеликоптер. Там щял да го оперира доц. Иванов от екипа на доц. Чирков.

Съпругата на стареца веднага се досетила за измамата и извикала сина си на помощ. Той изчакал куриера в двора на къщата и задържал 49-годишната Ц.Ц. от Русе, а после алармирал на тел. 112. Случаят се разследва от започналото досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал.1 от НАказателния кодекс. Изяснява се дали измамницата е свързана и с други подобни случаи в Русе и региона.

По същата схема часове по-рано 70-годишна баба обаче била излъгана да даде 10 000 лв. за скъпа операция на пострадалия й син. Тя разбрала, че е измамена едва когато му позвънила.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари