Допинг скандал заплашва шампионската титла по футбол на Аржентина

0
Положителната допинг проба на Папу Гомес разтърси всички фенове на аржентинския национален отбор
Положителната допинг проба на Папу Гомес разтърси всички фенове на аржентинския национален отбор Снимка: LinkedIn

Положителната допинг проба на Папу Гомес разтърси всички фенове на аржентинския национален отбор

Положителната допинг проба на Папу Гомес, станала публично достояние преди дни, разтърси всички фенове на аржентинския национален отбор, както и всички членове на федерацията.

Като се има предвид, че тестът на Гомес е взет дни преди началото на Мондиала през декември 2022 г. в Катар, отстраняването, което получи, може да не е единствената санкция.

Според правилата на ФИФА, ако двама или повече футболисти дадат положителни допинг проби едновременно, резултатите на отбора се анулират, информира bTV Спорт.

Сега всички в Аржентина са в паника. Ако още един национал "гръмне" с положителна проба от този период, "гаучосите" ще бъдат лишени от световната титла.

Гомес е обяснил, че е пил сироп за кашлица, съдържащ забранени съставки, който е използвал, защото е имал инфекция на гърлото.

Той не е играл за Аржентина тази година, нито в приятелските срещи, нито в четирите квалификации за световното първенство през 2026 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари