Донор от Търново спаси три човешки живота

0
Предстоят трансплантации на черен дроб във ВМА – София и на бъбреците в УБ "Александровска", съобщи д-р Ваня Лъчезарова - координатор по донорство в МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“
Предстоят трансплантации на черен дроб във ВМА – София и на бъбреците в УБ "Александровска", съобщи д-р Ваня Лъчезарова - координатор по донорство в МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“

67-годишен мъж от област Велико Търново стана донор след смъртта си.

С органите близките дават шанс за живот на други трима тежко болни, чакащи трансплантации, съобщиха от областната болница във Велико Търново.

На 3-ти октомври т.г. пациент на реанимация изпада в мозъчна смърт в следствие на исхемичен мозъчен инсулт. Въпреки тежката си загубата, близките на мъжа са дали съгласие за донорство.

За експлантацията на органите, която е приключила малко преди обед в сряда, в МОБАЛ пристигнали два екипа - на ВМА – София и УБ "Александровска".

"Предстоят трансплантации на черен дроб във ВМА – София и на бъбреците в УБ "Александровска", съобщи д-р Ваня Лъчезарова - координатор по донорство в МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“.

Ръководството на областната болница и всички медицински специалисти и професионалисти по здравни грижи поднасят съболезнования на близките на донора, но и сърдечно им благодарят за силата и човечността, която проявиха в такъв труден и тежък момент. Техният близък е 9-ти случай на пациент изпаднал в мозъчна смърт от началото на 2017 г. в стационара, но и седми реализиран донор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари