Дончев: В ГЕРБ предстоят големи кадрови промени, но лидерът няма да се сменя

1
Служебното правителство не е кошмар, няма от какво да се притесняваме
Служебното правителство не е кошмар, няма от какво да се притесняваме Снимка: БГНЕС

В партия ГЕРБ предстоят големи кадрови промени, но въпросът за друг лидер освен Бойко Борисов не стои

Това каза днес пред БНР вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. Коментарът му беше по повод предстоящото Национално събрание на ГЕРБ, което ще се проведе на 11 май.

"За нас не е кошмар служебното правителство. Няма от какво да се притесняваме", каза още Дончев, който в момента е и изпълняващ длъжността премиер, заради излизането на министър-председателя Бойко Борисов в болничен. Той уточни, че актовете на премиера и на министрите са валидни, дори когато те са в отпуска или в болнични, като така отговори на въпрос защо Борисов е водил заседания на правителството, а не се е явявал пред парламента с извинението, че е в болнични.

Според Дончев има логика да се очаква, че назначеният от президента служебен кабинет да се държи реваншистки заради всичко, което е казвал в годините Румен Радев за управлението на ГЕРБ. За него дейността на комисията за ревизия на управлението през последните 10 години е "следизборна и в същото време предизборна драматургия".

Дончев смята, че проблемите пред ГЕРБ са свързани с изхабяването от дългия престой във властта и лошия диалог с младите хора. "Една партия, ако спре да се променя и да се развива, тя вече изостава. Фактът, че няма да имаме ангажименти и отговорности по управлението на държавата, е много подходящ момент да се адресират всички тези спомената проблеми", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари