Докъде ще стигне конфликтът между кабинета и партия "Възраждане"?

0
Напрежението по върховете на властта се покачи драстично
Напрежението по върховете на властта се покачи драстично Видео: NOVA

Коментар на Людмил Рангелов, Александър Оскар, Левон Хампарцумян

Напрежението по върховете на властта се покачи драстично вчера, след като премиерът, вътрешният и правосъдният министър направиха извънредно изявление срещу действията на партияВъзраждане”. С цитат Николай Денков заяви, че „в българския парламент вилнее неофашистка партия”. Последва остра позиция на Костадин Костадинов, който видя поръчка партията му да бъде ликвидирана. Междувременно от прокуратурата започнаха проверка след пост на Костадинов във Facebook, в който пише, че било дълг на всеки нормален гражданин да направи всичко по силите си, за да може „тази уродлива измет да бъде унищожена.”

„Това е една много груба, остра реч, но не е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. Това е, може би, лошо възпитание, грубост, недопустима за политически лидер, но не е престъпление”, коментира адвокат Людмил Рангелов, предава NOVA

Случва се нещо много опасно, даже бих казал зловещо. Искам да напомня, че Холокостът не започва с концентрационните лагери и газовите камери, а с речта на омразата в Европа. И постепенно точно поради липсата на реакция, нещата ескалират”, заяви проф. Александър Оскар, председател на организацията на евреите в България "Шалом".

Нещата в България през последните две години наистина се влошават по отношение на езика на омразата. И само да припомня, че същите тези хора преди две години, по време на COVID пандемията, сравняваха зелените е сертификати, които спасяваха животи, с жълтите звезди, които евреите е трябвало да носят в резултат на приетия закон за защита на нацията”, посочи още той.

„Също през тези две години многократно ние като евреи сме били обвинявани, че сме нелоялни към България, че сме гости в България, да внимаваме как се държиме. За да се стигне до миналата семица с директни вече обвинения към мен, към представителите на еврейската общност, че сме нацисти и други подобни манипулации и неверни твърдения", коментира още Оскар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари