"Дойче банк" се извини за финансовите си измами

0
"Дойче банк" се извини на цяла рекламна страница в няколко немски вестника
"Дойче банк" се извини на цяла рекламна страница в няколко немски вестника

Най-голямата германска банка "Дойче банк" се извини на цяла рекламна страница в няколко немски вестника за неправомерните си действия, стрували милиарди на компанията.

Извинението, подписано от главния изпълнителен директор Джон Крайън, се появи в съботните броеве на германските вестници, включително "Франкфуртер алгемайне цайтунг" и мюнхенския "Зюддойче цайтунг", предадоха агенциите.

Банката признава, че поведението й в миналото "не само ни струва пари, но и нашата репутация и доверие".

През декември м.г. "Дойче банк" прие да плати 7.2 милиарда долара по извънсъдебно споразумение с американското министерство на правосъдието заради сделки с непрозрачни облигации, гарантирани с ипотечни заеми през 2005-2007 г. Загубите по такива книжа допринесоха за избухване на световната финансова криза. Други случаи на нарушения включват манипулиране на водещи лихвени индекси и пране на пари, свързано с Русия, което също ще струва на банката почти 2 милиарда евро.

В рекламното послание се дава следното обещание: "Ние в управителния комитет и банковото ръководство като цяло ще направим всичко по силите си, за да предотвратим повторение на такива случаи".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари