"Доган сарай" се облажи с един от най-посещаваните плажове

0
През миналата година избухнаха два скандала, свързани със „сараите“
През миналата година избухнаха два скандала, свързани със „сараите“

„Хермес Солар“, която се свързва с името на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, взе за стопанисване плаж в близост до грандиозната резиденция край Бургас, наричана "Доган сарай", предаде OFFNews.

Тръжната процедура за наем на ивицата „Росенец – Север“ бе обявена от служебното министерство на туризма на 22 март. Тя се печели от бургаската фирма „Томи – Ар“, заповедта за това е обявена на 2 май. Два дни по-късно „Томи – Ар“ са уведомили министерството, че се отказват от сключване на договора.

Така от ведомството издават заповед днес, че ивицата ще бъде отдадена на втория класиран участник – фирмата „Хермес Солар“ ООД. Годишната наемна цена за плажа е 48 000 лв. с ДДС, а чадърите и шезлонгите на нея не трябва да са по-скъпи от 10 лв.

Дружеството се представлява от Снежана Карова, съдружник е него е Георгий Серопян, а фирмата е регистрирана в София. В редица публикации и разследвания фирмата се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Плажът „Росенец – Север“ бе един от посещаваните в Бургас до този момент. В непосредствена близост до него е и луксозното имение, наричано „Доган сарай“, построено отново от „Хермес Солар“.

През миналата година избухнаха два скандала, свързани със „сараите“. Бургазлии, опитали се да плажуват в близост до резиденцията, бяха изгонени от хора, представили се „от службите“.

След това държавата, в лицето на областния управител, продаде два декара земя, ползвана за яхтено пристанище, отново на „Хермес Солар“.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари