Слави Трифонов: Кеят на Доган ще бъде съборен заради Гроздан Караджов

0
Иначе „ние сме ДПС“, а всички останали са „Промяната“
Иначе „ние сме ДПС“, а всички останали са „Промяната“

Иначе „ние сме ДПС“, а всички останали са „Промяната“

"Заради действията на Гроздан Караджов, министър в оставка на регионалното развитие от „Има такъв народ“, ще бъде съборен незаконният кей на Ахмед Доган на „Росенец“. Иначе „ние сме ДПС“, а всички останали са „Промяната“. По делата им ще ги познаете."

Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

По-рано сайтът bird.bg съобщи, че бутат обекта, наричан кея на Доган. Така министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов е изпълнил поетия ангажимент да разпореди проверка по казуса.

В личния си профил той коментира: „Няма недосегаеми! Стига да искаш да си свършиш съвестно работата! Забавихме се малко, защото се наложи да наемем инженери водолази, които да извършат замерванията под вода! А и водата да се постопли! Но свършихме каквото сме обещали“.

ДНСК е констатирало незаконно строителство, твърди сайтът и прилага констативен акт от 23 юни за проверка на строеж „Удължаване на кейова стена“.

Неговото заключение е, че са налице нарушения, които са основание за започването на административно производство по реда на чл. 225, ал.1от Закона за устройство на територията.

От строителната дирекция обещаха повече подробности в утрешния ден.

Припомняме, че през март Дирекцията за национален строителен контрол установи, че удължението на кейовата стена в лесопарк „Росенец“ е изградено без необходимите строителни книжа. От там не откриха строителни книжа в община Бургас, нито искания за издаване на разрешение за строеж за преустройство и удължаване на хидротехническо съоръжение „Кейова стена“, изградено в акваторията на Черно море.

Обектът представлява стоманобетонна подпорна стена - вълнолом и стоманобетонен кей с „Г“ образна форма. Приблизителната дължина на съоръжението е 280 метра и се състои от северна част с приблизителна дължина 175 м и западна - с приблизителна дължина 105 м.

Новото строителство е цялата къса част и около 125 м от дългата част на кейовата стена. Това се потвърждава от кадастралните скици и от сателитните снимки. За новото строителство не са открити необходимите строителни книжа, включително разрешение за строеж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари