Добри Божилов: Попълнете молба, за да се освободите от мобилизация

7
Г-н Божилов представя молба за освобождаване от мобилизация, цитирайки принципите на Истанбулската конвенция
Г-н Божилов представя молба за освобождаване от мобилизация, цитирайки принципите на Истанбулската конвенция Снимка: Сухопътни войски / Facebook

Г-н Божилов представя молба за освобождаване от мобилизация, цитирайки принципите на Истанбулската конвенция

Влогърът Добри Божилов предизвиква интерес с идеята за освобождаване от мобилизация въз основа на Истанбулската конвенция.

Социалните мрежи се разгорещиха след предложението на известния влогър Добри Божилов за освобождаване от мобилизация, въз основа на принципите на "Истанбулската конвенция". Г-н Божилов се консултира с юристи, а неговата молба вече е достъпна за свободно изтегляне от интернет.

Според Добри Божилов, тази молба трябва да бъде подадена след назначаването на военния министър Тагарев, който се разпознава като министър на войната. "Адресат на тази молба може да бъде само министърът в правителството на войната, което идва", посочва г-н Божилов.

Текстът на молбата, която представя влогърът, изглежда по следния начин:


До Министъра на Отбраната На Република България ул. "Дякон Игнатий" 3, София, пощенски код 1000

Молба За освобождаване от мобилизация, запас, резерв и военна служба, на основание на полова идентичност.

От …………………………………………………………………………………………………… ЕГН: ………………………………………… Адрес по регистрация: ………………………………………………………………………., л.к.№: ………………………………, изд. на …………………………….. от …………………………………

Уважаеми г-н Министър,

С решение на Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз, бе официално приета като законодателство на съюза "Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие" (Истанбулска конвенция).

В качеството си на гражданин на Европейския съюз се позовавам на чл.3, точка В, който определя пола на човека като социално определение, подлежащо на личен избор, в съответствие с "изградени роли, поведения, дейности и характеристики".

Моля, на основание на чл.3, точка В, да бъда считан(а) за жена за целите на отбраната, въоръжените сили, дейности по резерв, запас, мобилизация и други подобни.

Моля, в случай на мобилизация или свикване на резерва, с цел подпомагане на приятелска Украйна, да бъда заличен(а) от съответните списъци и да не ми бъдат изпращани повиквателни.

Съгласно българската военна традиция, само мъжете се ангажират с военни дейности, докато жените участват като доброволци, медицински сестри и др. Жените не могат да бъдат мобилизирани. В цялата ни история има един единствен случай на мобилизация на жени - през 811 г., когато хан Крум "въоръжава жените". Това обаче беше в изключителни обстоятелства, когато столицата беше превзета и разрушена, а гарнизонът разбит или пленен. В настоящия момент не съществува подобна заплаха, а жените не са мобилизирани, дори по време на тежките времена на падането под турско робство или по време на войните за национално обединение.

С оглед на посочените обстоятелства, моля да бъда изключен(а) от мобилизационните и резервистките списъци в качеството ми на самоопределена като жена за целите на отбраната.

Дата: С уважение: /Подпис/


След изтеглянето на молбата (Формуляри за освобождаване от мобилизация), можете да я попълните и изпратите с обратна разписка до Министерството на отбраната на указания адрес - ул. "Дякон Игнатий" 3, София 1000.

Тази молба има за цел да информира министерството, че се позовавате на европейски разпоредби и в качеството си на жена не подлежите на мобилизация.

"Знам, че звучи малко смешно, но трябва да използваме техните камъни по тяхната глава. Те ни наложиха тази конвенция. Тя не е измислена от България и ние дори не я искахме, но след като я има, нека да им попречим на техните военолюбиви планове", коментира Добри Божилов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    3
    до 2
    ами то се видя как се борите-като ходите за гъби!
  • -4
    2
    ;;;;;
    Вместо да се борим срещу това да имаме такъв министър на войната и убийствата, господинът ни предлага да станем жени, по-скоро мижитурки. Никой не е предпазен от възможността да говори глупости. Лошото е, когато ги говори обмислено.
  • 7
    1
    аз
    съм “ЗА“
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари