До 10 години затвор за тираджия, подкупвал русенски полицай

2
Заради 10 евро подкуп, турчинът е заплашен със затвора и да плати до 15 000 лева глоба / Снимката е илюстративна
Заради 10 евро подкуп, турчинът е заплашен със затвора и да плати до 15 000 лева глоба / Снимката е илюстративна

В Окръжна прокуратура – Русе е образувано досъдебно наказателно производство срещу турския гражданин О. Я. за даване на подкуп на полицейски служители от сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Русе.

Управляваният от него товарен автомобил е бил спрян за проверка по пътя Русе – Велико Търново, във връзка с извършено нарушение на закона за движение по пътищата. Турският шофьор е дал подкупът от 10 евро, за да не му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение. Във връзка с така извършеното престъпление е бил задържан и отведен в полицията, съобщиха от Прокуратурата.

Окръжна прокуратура – Русе му е повдигнала обвинение за престъпление по чл. 304а от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15000 лева. Обвиняемият е съдействал за разкриване и доказване на престъплението, като е направил пълни самопризнания.

Взета му е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 1000 лева, която е внесена. Разследването се извършва под формата на бързо производство и ще бъде приключено в срок до 14 дни. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари