Днес решават дали да махнат знаците за радари

0
Вместо със стационарни радари КАТ ще започне да снима колите за превишена скорост незабелязано с 28 нови супермодерни подвижни уреда за контрол
Вместо със стационарни радари КАТ ще започне да снима колите за превишена скорост незабелязано с 28 нови супермодерни подвижни уреда за контрол

Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за движение по пътищата.

Една от промените предвижда премахването на знака, който предупреждава шофьорите, че на пътя има полицейска кола за контрол на скоростта.

Вместо със стационарни радари КАТ ще започне да снима колите за превишена скорост незабелязано с 28 нови супермодерни подвижни уреда за контрол, информира БНТ.

Всеки от тях струва около 55 хиляди лева, а парите са от натрупаните суми от глоби. Уредите са сгъваеми и са в куфар. Те ще бъдат местени постоянно.

Вносителите предлагат по-тежки наказания за собствениците на автомобили, които се управляват от шофьори без книжка. Санкцията ще е прекратяване на регистрацията на автомобила от половин до една година. Промените бяха приети единодушно от транспортната комисия в парламента.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари