Днес приключва Програмата за подпомагане на украински бежанци

2
Над 11 500 са украинските бежанци, настанени в хотели и държавни бази по Южното Черноморие
Над 11 500 са украинските бежанци, настанени в хотели и държавни бази по Южното Черноморие Снимка: БГНЕС

Над 11 500 са украинските бежанци, настанени в хотели и държавни бази по Южното Черноморие

Днес приключва Програмата за хуманитарно подпомагане на украинските граждани с предоставена временна закрила. Голям протест в центъра на Слънчев бряг се организира за утре. Той ще се проведе, ако се стигне до хуманитарна криза.

Над 11 500 са украинските бежанци настанени в хотели и държавни бази по Южното Черноморие. Очаква се Националният оперативен щаб да вземе решение дали програмата ще бъде удължена или ще бъде прекратена.

А в Слънчев бряг започна проверка на хотелите за преброяване на украински бежанци, съобщи NOVA.

Междуведомствена комисия от представители на икономическа полиция, Районното полицейско управление в Несебър, Националната агенция за приходите и Агенцията за закрила на детето извършва проверка на хотели, в които са настанени украински бежанци. Проверките се извършват на случаен принцип каза хотелиерът Красимир Белорежки. В 4 негови хотела в Слънчев бряг има настанени 800 украински граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    хахаха
    хуманитарна катастрофа, за това че 11 хил. нагли свине ще бъдат изгонени след като плюскаха и почиваха на морето от април до ноември ? този театър е време да приключи и да започват работа или да заминават за брюксел. шепа умирисани мутри със фалиращи хотели ги нагнездиха за да източват държавата и сега протести ще правили. искат на море свинете и това е.
  • 9
    1
    colibri
    Кой ще организира протеста в Сл. бряг- хотелиерите. Кой ще участва - украинци + други украинци,живеещи в България+ НПО. Укр. правителство отправи призив към тези, които са в Европа да не се завръщат до пролетта-това са все разходи от бюджетите на отделните страни и общо - от бюджета предимно на ЕС. Предполагам, че служ. правителство ще удължи Програмата до пролетта, а след това идва лятото...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари