Днес отпуснаха 1 000 000 лева за ремонта на Градския стадион в Русе

0

Днес, с Постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 1 000 000 лева за ремонта на Градския стадион в Русе.

На заседанието в столицата присъства и кметът Пламен Стоилов. Средствата ще се вложат в обновяване на терена според изискванията на БФС и ново осветление.

На пресконференция на ръководството на футболния клуб днес, председателят на Управителния съвет на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов прочете благодарствено писмо до министър-председателя Бойко Борисов.

„От името на Футболен клуб „Дунав“ и от името на феновете на футбола в Русе Ви благодаря за оказаната подкрепа и гласуваното доверие за изграждането на модерна инфраструктура на Градския стадион в Русе

Новината за модернизирането на базата чрез обновяване на съществуващия терен и ново осветление, идва точно в деня, когато представяме пред обществеността новите попълнения на „Дунав“. Момчетата ще защитават честта на футболния клуб в „А“ група редом до утвърдени футболисти от настоящия отбор. Осигуряването на отлични условия за официалните мачове на ФК „Дунав“ ни дава повод да се гордеем, че нашите успехи са забелязани и оценени“, се казва в писмото.

Д-р Симеонов благодари и на Министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев, на Министъра на финансите г-н Владислав Горанов, народният представител от ГЕРБ г-н Пламен Нунев, кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов, които са били двигателят на проекта – след 25 години „Дунав“ отново да се завърне в елита. Там, където му е мястото. 

„Уверявам Ви, че с този жест зарадвахте хилядите привърженици на футболния клуб, чиито сърца са посветени на синята идея. Категоричната подкрепа, която получихме от Вас ни мотивира да продължаваме да работим по същия начин - с високо темпо и с големи цели! Отговорността и общите очаквания ни обединяват в един екип, който е готов да върви напред и да възражда русенския футбол!

Вярвам, че с общи усилия ще оправдаем очакванията на русенци и че във Ваше лице откриваме добър приятел и съмишленик!“, се казва още в писмото до премиера.

На пресконференцията в новата конферентна зала на Градския стадион днес присъства и членът на УС на ФК „Дунав“ и зам.-кмет г-н Иван Григоров. По време на брифинга бяха представени и новите попълнения в състава на „Дунав“. Това са Спас Георгиев (роден 1992 г.), Георги Кременлиев (роден 1993 г.), Стефан Митев (роден 1998г.) и Васил Шопов (роден 1991 г.).

В момента текат и ремонтните дейности, финансирани от Общината, които включват цялостен ремонт на санитарните помещения на стадиона, реконструкция на сектора за гости - с укрепване на оградата и увеличаване на височината й, нова предпазна мрежа върху сектора с цел избягване на хвърляне на предмети на терена и пистата, както и изграждане на самостоятелен вход за отбора-гост към съблекалните и ремонт на официалния вход за отборите.

Изцяло ремонтните дейности ще приключат до началото на новия шампионат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари