Днес неповторимата София Лорен става на 87

0
София Лорен е не просто красавица, тя е и мъдра дама, преживяла много, научила много и доказала що е то истинска жена
София Лорен е не просто красавица, тя е и мъдра дама, преживяла много, научила много и доказала що е то истинска жена Снимка: Getty

Тя е поставена на 25-то място сред стоте най-сексапилни звезди във филмовата история. Отдавна е смятана за еталон за женска красота, а нейният трудолюбив характер и силна воля са пример за хиляди жени по света

Но София Лорен е не просто красавица, тя е и мъдра дама, преживяла много, научила много и доказала що е то истинска жена, пише Edna.bg. Актрисата има тежко детство. Тя израства без баща, след като Рикардо Шиколоне я признава за своя дъщеря, но отказва да се ожени за майка й Ромилда Вилани и я напуска по време на бременността. Нещо, което по онези времена си е направо скандално.

София прекарва детските си години със своята майка и по-малката си сестра Анна-Мария в рибарското селище Поцуоли, недалеч от Неапол. През 1949 година бъдещата актриса участва в конкурса за красота Мис Италия и заема второ място.

София стартира кариерата си със серия от нискобюджетни комедии, като използва името София Ладзаро. През 1961 година печели „Оскар“ за Най-добра главна женска роля за филма "Чочарка", където си партнира с Жан-Пол Белмондо. 30 години по-късно печели „Оскар“ и за цялостно творчество.

Наредена е 21-во място в Листата на Американския филмов институт за "50-те велики екранни легенди". София има двама сина – Едуардо и Карло.

А самата актриса си признава, че мрази салоните за красота и прави ноктите и косата си сама. Изключение е само, когато е на снимачната площадка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари