Днес е Международният ден на авиацията и космонавтиката

2
По повод празника в авиобаза "Безмер" ще се проведе "Ден на отворени врати"
По повод празника в авиобаза "Безмер" ще се проведе "Ден на отворени врати" Снимка: Facebook / Авиобаза "Безмер"

По повод празника в авиобаза "Безмер" ще се проведе "Ден на отворени врати"

Днес е Международният ден на авиацията и космонавтиката. В Пловдив Музеят на авиацията ще отбележи празника със специална програма. Тази година акцентът е върху българския принос в областта на космическите изследвания и технологии. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с български разработки, предава БГНЕС.

Гостите ще могат да тестват и своята пространствена ориентация с моно-жироскоп. Атракционът е единственият подобен в България и наподобява уред за изпитване на астронавти и пилоти. Подходящ е за възрастни с тегло до 120 кг и за деца над 12 години.

По повод празника в авиобаза "Безмер" ще се проведе "Ден на отворени врати".

От 9:30 до 12:30 часа, малките и големи приятели на авиацията ще имат възможност да се докоснат до модернизираните самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка, специална и самолетообслужваща техника. Музеят на авиобазата ще бъде отворен за посетителите, където те ще могат да се запознаят с историята й, част от която е втория български космонавт – Александър Александров.

От 10:30 часа, футболните фенове ще се станат свидетели на двубоя между отборите на ВСК „Щурмовик“ и ФК „Арена“ юноши младша възраст.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари