Днес е Европейският ден без асансьори

0
Добре е да използваме стълбите и за закуска, и за вечеря, да се откажем от асансьора по възможност
Добре е да използваме стълбите и за закуска, и за вечеря, да се откажем от асансьора по възможност Снимка: БНТ

Добре е да използваме стълбите и за закуска, и за вечеря, да се откажем от асансьора по възможност

Днес е Европейският ден без асансьори. С изкачване на стълбите на 14-етажната сграда, в Бургас отбелязаха инициативата, предаде БНТ.

Асансьорите на хотела към Университета по туризъм в морския град бяха символично запечатани преди старта на изкачването.

Инициативата е част от ежегодното глобално събитие "Ден без асансьори" и има за цел да промотира по-лесен начин да добавим към ежедневието си повече физическа активност за по-здравословен и качествен живот.

Събитието беше достъпно за всички възрасти без ограничения.

Лилия Сотирова: "Станах вече на 86 години и все още не ползвам асансьор. Качвам се и то с такова желание. Така се чувствам винаги млада и енергична."

Любомир Вълков, Фондация "Астика": "Ако изкачим шест етажа, можем да изгорим 90 калории."

Апостол Стойчев, председател на Асоциация за стратегическо управление "Делфи": "Добре е да използваме стълбите и за закуска, и за вечеря, да се откажем от асансьора по възможност."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари