Дмитро Кулеба: Имахме добри и лоши моменти с България

0
Ако вие сте благодарни на руската армия, не означава, че сте длъжни да прощавате жестокостите, извършени от нея, заяви дипломатът
Ако вие сте благодарни на руската армия, не означава, че сте длъжни да прощавате жестокостите, извършени от нея, заяви дипломатът Видео: NOVA

Ако вие сте благодарни на руската армия, не означава, че сте длъжни да прощавате жестокостите, извършени от нея, заяви дипломатът

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба коментира помощта, която България оказва на страната му както днес, така и в първите дни на войната. Той засегна и отношението на българите към Русия и руската армия - трябва ли векове по-късно да сме благодарни на руснаците и да пренебрегваме действията им днес.

В момента, в който започна войната, буквално усетих какво огромно бреме се стовари на плещите ми. Осъзнах, че трябва да се справя с предизвикателствата, пред които се изправя родината ми. Че трябва да направя всичко по силите ми – даже и повече, да помогна Украйна да ги надживее и да излезе победител”, заяви първият дипломат на Киев, предава NOVA.

„В първите часове и дни ти става ясно, че всичко опира до самия теб. Дори и да иска да ти помогне, съответната държава ще има нужда от време да изпрати тази помощ. Със задълбочаването на войната преживявахме и добри, и лоши моменти с различни държави. Мога да спомена Германия. Много дискусии мога да опиша с различни държави. Имахме добри и лоши моменти и с България, посочи той.

Ние преминаваме през етап, какъвто България е преживяла, борейки се за своята независимост, за свободата си. Аз съжалявам винаги, когато българи с проруски чувства не осъзнават това. Ако вие сте благодарни на руската армия, която ви е помогнала, за да извоювате независимостта и свободата си от поробителите, не означава, че векове наред сте длъжни да прощавате престъпленията, жестокостите, агресиите и окупациите, извършвани от нея. Не става така”, допълни Кулеба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари