Дмитрий Песков: Обстановката около Запорожката АЕЦ е напрегната

0
Има голяма вероятност Украйна да извърши диверсия срещу централата, смята говорителят на Кремъл
Има голяма вероятност Украйна да извърши диверсия срещу централата, смята говорителят на Кремъл Снимка: © РИА Новости / Сергей Гунеев

Има голяма вероятност Украйна да извърши диверсия срещу централата, смята говорителят на Кремъл

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи обстановката около Запорожката атомна електроцентрала като напрегната. Според него има голяма вероятност Украйна да извърши диверсия срещу централата, предаде БНР.

Дмитрий Песков посочи, че диверсията може да има катастрофални последици и припомни разрушаването на водноелектрическата централа в Нова Каховка, за което обвини украинските власти. Той увери, че се предприемат всички необходими мерки за противодействие на възможните заплаха. Освен това Песков отказа да потвърди информацията на Financial Тimes, че по време на посещението си в Москва през март китайският лидер Си Цзинпин е казал на руския президент Владимир Путин, че използването на ядрено оръжие в Украйна е неприемливо.

Снощи Ренат Карчаа, съветник на ръководителя на “Росенергоатом”, обяви, че през нощта на 4 срещу 5 юли Киев планира да нанесе ракетен удар по Запорожката АЕЦ.

На този фон бившият президент и премиер и настоящ заместник-председател на руския Съвета за сигурност Дмитрий Медведев написа в профила си в “Телеграм”, че една война може да бъде завършена много бързо: с подписването на мирен договор или с нанасянето на ядрен удар, както направиха американците в Япония през 1945г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари