Дмитрий Медведев: Противниците на Русия водят света към Трета световна война

0
Медведев нарече Международния наказателен съд сборище от "правни импотенти"
Медведев нарече Международния наказателен съд сборище от "правни импотенти" Снимка: © РИА Новости / Екатерина Штукина

Американските и европейски покровители наливат смъртоносни оръжия от всякакъв вид на нашите врагове, насърчават терора в граничните райони на Русия и извършват саботажи и политически убийства, заяви той

Противниците на Русия водят света към Трета световна война и глобална катастрофа, убеден е заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Днес провеждаме специална военна операция, за да защитим нашия суверенитет и териториална цялост и сигурността на милиони граждани", заяви Медведев, говорейки на Петербургския международен правен форум.

"Ясно е, че срещу нашата страна е разгърната пълномащабна хибридна война. Американските и европейски покровители наливат смъртоносни оръжия от всякакъв вид на нашите врагове, насърчават терора в граничните райони на Русия и извършват саботажи и политически убийства", заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност. Според Медведев противниците на Русия "на практика работят за Трета световна война, глобална катастрофа, в която, както знаем, по определение не може да има победители".

Медведев допълни, че според него Международният наказателен съд (МНС) е бил подкупен от американските власти да води антируски дела. Според него "в това няма нищо чудно, защото който плаща, той поръчва музиката".

"За каква справедливост може да се говори, ако Съединените щати, които не са страна по Римския статут, открито наливат пари, хардуерни и софтуерни ресурси в Международния наказателен съд и не крият, че правят това за изгодни за тях конкретни антируски дела?", отбеляза Медведев. Той каза това във връзка с издадената от МНС на 17 март заповед за арест на руския президент Владимир Путин и на руската комисарка по правата на детето Мария Лвова-Белова по обвинения в незаконно депортиране на украински деца.

Медведев не се въздържа от произнасянето на обидни квалификации по отношение на МНС и го нарече ненужна структура, маргинален орган и сборище от "правни импотенти".

Той призова да си припомним "как международните правосъдни структури са реагирали на всяка от агресиите на Съединените щати в различни части на света през последните 70 години" и подчерта, че "такива примери на практика не съществуват".

В нападките си към Вашингтон Медведев посочи, че макар САЩ да признават единен Китай, те “поддържат дипломатически и военни отношения с Тайван почти като със суверенна държава”.

Медведев също така изрази мнението, че международната икономическа справедливост се е превърнала в чиста фикция, защото съдебната система позволява на едни държави да защитават интересите си по всякакъв начин, а за други определя “дискриминационни забрани”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    5
    Копейкин до четвъртия
    Не си прав, руската армия е непобедима, сам се убеди какви бранители имаше на 09 май 2023 година в Москва https://t.me/supernova_plus/19988
  • 9
    4
    русенец
    Ватниците бягат през глава от позициите край Бахмут. Отново под звуците на най-новия фимн на армията на Блатная - "Нас не догонят". Пригожин се чуди как може да спаси малкото останали живи наемници. Луганск гори. Браво на украинската армия, браво на Украйна. Направи за смях "самая могучая и непобедимая армия в мире". Нашите русофилистици са в ступор, не знаят как да реагират. Най-добре е Гумен Гадев връщайки се от ЮАП сиректно да лети до Батная или някоя друга приятелска държава - Сирия, Еритрея, Венецуела. А джуджака Путлер вече е с резервиран еднопосочен билет за Хага
  • 6
    3
    До 2
    Адмирации за точния коментар !
  • 6
    2
    До алкохолика Медведев
    Абе дядя водкин, кой те слуша тебе. От кога ти казват да спреш водката, че се излагаш тотално. Значи така, ако всички не слушаме Империята на злото, значи причиняваме война, така ли. А кой нападна свободна и независима държава. Кой говори за националистическите интереси на своята постсоциалистическа държава. Кой е олицетворение на националсоциализма на нашия век. Я спри една седмица водката и ако имаш все още не спиртосан мозък, тогава говори. И недей плаши света, че вече никой не се плаши. Няма го Гошо Тарабата, пардон, Георги Димитров да го плашите. Няма го и правешкия каскет да си снижава, че да го отмине бурята. Дори и послушника ви Гумен Гадев в България е русофилистик, а в Брюксел е евроатлантик. Останахте с един Копейкин, ама парите към фондациите на жена му говорят друго. Ей смешници, скрийте се, нали целия свят видя какво може "самая могучая и непобедимая"
  • 8
    1
    Влизай в тунела
    и стой там!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари