Престъпниците на град Русе

39
Днес тези деца станаха свидетели на жалката ни система, пише русенец
Днес тези деца станаха свидетели на жалката ни система, пише русенец Снимка: Личен архив

Днес тези деца станаха свидетели на жалката ни система, пише русенец

Русенец се свърза с Dunavmost и изпрати текст и снимки, изразявайки възмущението си от обстановката в Русе, като цяло, и от сблъсъка на няколко деца с общинските санкции, в частност. Публикуваме материала без редакторска намеса:

Русе стана градът с едно от най-застаряващите населения в страната. Безвремието, което се случва, обезлюдиха града. Разкопаните улици и безхаберието на управниците могат да ни донесат титлата „Най-неперспективен град“.

Поредното безумие на кметската управа преди месец беше: Глоба за къпещите се в Дунава - между 20 и 100 лв…

Дунава, символ на града, което би трябвало управляващите да не могат да ни отнемат…

Е, могат да ни отнемат и да го унищожат.

Русе стана градът, който няма и закрит басейн. „Бившия ватерполист“ (по негови думи), до момента кмет на града, беше си поставил задача да построи закрит басейн. Теренът около МОЛ Русе бе зачеркнат като вариант. Щели да се правят градинки, били необходими на русенци. Басейнът в училище „Васил Левски“ се оказа неосъществен проект. Басейн „Норд“ беше разкопан, оказа се, че има проблеми и със собствеността в района. В момента най-близкият закрит басейн за плуване, няма да отгатнете къде е – в град Павликени…

Да се върнем по горе, във връзка с кметската заповед за глоба. Не вярвах, че ще има орган, който да я налага. Е има - Общинска полиция или бившия КООРС. Трябва да си изкарат заплатите, я. Та днес потърпевши бяха група деца. На „бетонния рай“ под Рига бяха застанали с пуснати лампи Общинска полиция и гранична полиция. Потърпевши бяха няколко 14-годишни младежи, които бяха дръзнали да нарушат кметската заповед. Нямали възможност да дадат 10 лв. за басейн и си позволили да се окъпят в Дунава. Гледката беше потресаваща, възмутени граждани във връзка със задържането имаше, но нямало какво да се направи, трябвало да се напишат актове.

Та, днес тези деца станаха свидетели на жалката ни система. Станаха престъпници. Едно от тях питаше „ще ми влезе ли в досието“. Нито бяха чупили, нито бяха викали, ако някой им беше направил забележка, щяха да си тръгнат. Но как ще отчетат дейност през работния ден Общинска полиция, ако направят само забележка. Поредното безумие на града, със заплата към държавната хранилка. На децата бяха снети данните и бяха извикани техните родители, да им се връчват призовки.

Та да се върнем на един от символите на града - Дунава.

Много бетон и малко тревна площ. Преди няколко месеца, беше решено долу около Дунава, на малкото останала тревна площ, да бъдат поставени павилиони за туристи, за сувенири. Почна „грандиозното“ изграждане на постройките и миналия месец излезе резултата – ново барче. Най-добре било да бъде поставено в тревата. Добре изглежда.

Нека да продължим пътешествието по бетонните алеи, под Парка на младежта. Няма да коментирам, снимките ще покажат - всичко е обрасло с трева и храсти. Скъпо е да се окоси. Грозно, пусто и празно.

И да се прехвърлим към единственото място по Дунава, което имаше някога спасители. Хижа Приста - по-добре не ходете там, можете да настъпите някоя змия, а ако оцелеете, ще си ближете раните от рояците комари. Дърветата в района са с височина над 10 метра.

Скъпо е да се окоси, скъпо е да се наемат 2-ма спасители и да се обособи плажна зона или регламентирано място за къпане. Т.е. не да се наемат кадри за Общинска полиция, а да се направи нашия град едно по добро място за живеене.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    82
    Една майка
    Щом има правила, децата трябва да знаят, че трябва ги спазват. По-добре глобени, отколкото удавени.
  • 3
    81
    Qwerty
    Бе тоз град е една пръдня бре....
  • 15
    80
    Гражданин
    А, да се замисляте, че реката е опасна за плуване, особенно без да има спасители, или даже други хора наблизо. Извинете автори на поста, но предпочитам да напишат глоба на детето ми и да се прибере вкъщи леко стреснато от колкото да се случи нещо докато са във водата и да не го видя повече.
  • 12
    79
    до 78
    абе ти си бил умен по цялата глава, къде в конвенцията става въпрос за къпане?!?
  • -6
    78
    Гражданин
    Река Дунав според Дунавската конвенция е общоевропейска не е само българска а най-малко на кмета Милков.Не е в неговата юрисдикция да забранява къпането или корабоплаването.Пенчо жалко ,че си юрист и ти би трябвало най добре да знаеш това.Пенчо ти си срам за Русе
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари