Диян Димов: Молим се другото момче да се възстанови

0
Инцидентът с поразените от мълния деца в Русе е огромна трагедия
Инцидентът с поразените от мълния деца в Русе е огромна трагедия Снимка: Мартин Пенев / БТА

Инцидентът с поразените от мълния деца в Русе е огромна трагедия

Инцидентът с поразените от мълния 11-годишни деца по време на тренировка тази вечер на стадион "Дунав" в Русе, при който едното момче почина, а другото е в тежко състояние в болница, е огромна трагедия и за футболен клуб "Дунав", и за града. Всички сме потресени от случилото се, коментира председателят на Управителния съвет на ФК Дунав (Русе) Диян Димов, цитиран от БТА.

"Поднасяме съболезнования на близките и родителите на починалото дете. Молим се другото момче да се възстанови", заяви Димов.

Двете деца са част от детско-юношеската школа на Дунав и днес са имали тренировка на изкуствено игрище, намиращо се над основния терен.

"Не съм бил на тренировката. Това, което ми беше обяснено, е, че преди инцидента е било облачно, но не е имало предпоставка за гръмотевична буря. Изведнъж е гръмнало. По време на тренировката е имало и родители, които са наблюдавали децата си как тренират", обясни Димов.

По думите му треньорите са инструктирани при лошо време да прибират децата в съблекалните.

"В случая ми казаха, че не е имало такава предпоставка. Треньорът преценява с оглед на ситуацията дали тренировката да продължи, или не. Имало е и много свидетели на инцидента. На тренировката са били и родители на деца от школата", обясни Димов.

Той каза, че по случая тече разследване.

"Концесионерът на стадиона е обяснил, че има гръмоотводи. Покрай игрището също има много сгради, на които също има гръмоотводи. Не мога да си обясня как се стигна до тази ситуация", каза още Димов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    Orthodox
    Чел съм, че един ПРАВИЛНО ИЗПЪЛНЕН и достатъчно високо монтиран мълниеотвод защитава около 300 метра радиус около себе си. А близо до спортен комплекс Дунав (определено на по-малко от 300 м) са 15-етажните блокове с имена на космонавти, като най-близо е "Комаров". Тоест или неговите мълниеотводи не са читави, или тези 300 м не са верни, или е станало нещо необяснимо, та мълнията да удари човек на земята вместо високите блокове или осветителните пилони на стадиона, или просто някоя от сградите на комплекса...
  • 1
    10
    Де да знам
    За активна мълниезащита съм чел и учил преди доста години. Нарича се още "мълниезащита с изпреварващо действие". Най общо, стремежа е да се сведат до минимум потенциалите между точките на защитената зона /обичайно 4 точки/. Доста ефективен метод до .... 30, 50 метра. При футболно игрище трябва да боднем един, два пилона по средата. И пак, защитата е много, ама много далеч от 100%.
  • 3
    9
    Чарлз Дарвин
    Де да знам, прочети в Интернет за така наречения активен мълниеприемник! Имах предвид на сградата на заден план не се вижда ни кол, ни пилон, ни мълниеприемник
  • 3
    8
    минувач
    И сега трижди се отречете и сте чисто нови и невинни душици. Треньора, управата на стадиона, собственика, и т.н. по домова книга и под строй към пандела. Две дечица одидоха зян от алчност и безхаберия.
  • 7
    7
    Де да знам
    Аз за гръмоотвод на трева не съм чувал. Остави дали е стадион Дунав или КампНоу. Гръмоотводите са ефективни /условно казано/ в доста ограничен радиус ако ще и на 60 метрови пилони да ги сложиш. Единственото работещо решение би било да се опъне метална мрежа над игрището, нещо като "Фарадеев кафез".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари