Discovery стигна до България в търсене на Атлантида

2

Поредицата изследва Черно море, сред продуцентите е Морган Фрийман

Ново предаване на Discovery Channel тръгна по стъпките на митичната цивилизация на атлантите, а проучванията доведоха снимачния екип до България.

Водещи на проекта са писателят и сценарист Стел Павлу и вулканологът Джес Финикс. Те дават заявка, че с "На лов за атланти" ще разнищят една от най-големите мистерии на археологията, а именно - откриването на Атлантида, пише monitor.bg.

Павлу е автор на нова теория, според която Златната цивилизация е съществувала в различен период от предположенията на учените досега. Феникс има опит с обиколките по света, като работата ѝ я отвела на шест континента за над 25 научни експедиции.

Снимките на първи сезон на поредицата, който се разгръща в шест епизода, са се състояли през есента на миналата година. Изследванията край Черно море водят Стел и Джес до България, като двамата намират време да обикалят и столицата ни.

Нашето крайбрежие е сред първите места, които екипът посещава. Причината - според немските изследователи Зигфрид и Кристиан Шопе потопената Атлантида се намира някъде тук. Затова снимачният екип посвещава цяла седмица на страната ни.

"Тъкмо приключихме със снимките на първи епизод за научната поредица, която водя със Стел Павлу и беше вълнуваща седмица! Видяхме и изживяхме неща, които се случват веднъж в живота! Нямам търпение да ви ги представя догодина. Тази вечер ще празнуваме и утре продължаваме към следващата държава", гласи текст към снимка на Джес Финикс, направена в центъра на София.

Трима наши сънародници са акредитирани като част от екипа. Това са Стоян Гълъбов, Васил Марков и Стоян Цветков.

Павлу и Финикс търсят атланти още в Италия, Гърция и Хърватия.

Според изданието Hollywood Reporter от Discovery Channel са обединили сили с актьора Морган Фрийман, който влиза в ролята на продуцент на "На лов за атланти" заедно с Лори Маккриъри и компанията ѝ Revelations Entertainment.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Снощи си нарязах един голям розов домат за салата... и днес главата ми ще се пръсне!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари