Директорът на РИОСВ - Русе вбеси русенци!

9
Кой е отговорен за замърсяването на въздуха в Русе?
Кой е отговорен за замърсяването на въздуха в Русе?

Русенец: Градът запада, на път съм да си продам жилището и да замина за друг град

Недоволство заради системно обгазяване на Русе, а станцията на агенцията по околна среда не е показала нито едно превишение на нормите

В Русе се води дългогодишна битка с мръсния въздух, но резултати няма. Русенци ежедневно се оплакват от обгазяване и тежки миризми на бакелит и петролни продукти, но проверките на екоинспекцията никога не показват отклонения от нормите.

Русенци и днес са се събрали да изразят недоволството си пред сградата на русенската опера.

"Притесненията ми са, че качеството на въздуха е изключително лошо. Сутрин от тази миризма чак на очите започва да ми люти. Това е от обгазяването на въздуха в Русе. Русе е на едно от първите места по онкологични и респираторни заболявания, всички деца до 10-12 годишна възраст не излизат от кабинетите "Уши, нос и гърло". Аз съм баща на 6-годишно дете и съм станал абонат на абсолютно всички аптеки. Това нещо не може да продължава, повече от 10 години се знае кои са замърсителите и в интерес на истината никой не осигурява здравословен начин на живот в Русе. Градът запада и аз съм на път да си продам жилището и да заминавам за друг град", оплаква се Петър Георгиев.

"Нашите проверки установяват, че някой от операторите и фирмите имат отклонения от нормите, затова те са наказвани. Но качеството на въздуха, който се замерва с 5 станции не показва превишение на показателите. Две от станциите са непрекъснато работещи. Едната е на Община Русе, а другата е на агенцията по околна среда, която е разположена точно на такова място където се очакват най-много такива миризми. От 4 години тя не е показала нито едно превишение на пределно допустимите концентрации.", заяви Цонка Христова, директорът на РИОСВ - Русе .

Николай Жеков коментира срещата на гражданите с директорът на РИОСВ - Русе в социална мрежа (За чисти въздух и вода в Русе):

"Преди малко, тази леля се изцепи:

- А после кой ще плаща неустойките...

Ставаше дума, защо няма предписания за затваряне на производства.

Институцията, контролен орган, се страхува от неустойки, вместо замърсителя да се страхува от глоби (най-малко).

Другата изцепка беше:

- Ами, то това състояние на въздуха не е от вчера. Защо точно сега протестирате?

Човек с такова мислене, въобще не е за ръководна позиция, а още повече на контролен орган в държавата.

Имаше и още доста. Всъщност, само глупости се чуха от устата на лелята.

Протести пред РИОСВ са безсмислени освен, ако целта не е оставка на госпожата. Също и за протестите пред общината..."

Хората в Русе настояват замърсяващите предприятия да бъдат ограничени по някакъв начин и ако това не се случи, отново заплашват с блокада на "Дунав мост".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    21
    До 20
    Гласувам за сватба на Пенчо и Цонка. Два БОКЛУКА в града, които са вредни за жителите на Мааалкия Бейрут. Нали сме Бейрут, съгласно интервю на Пената.
  • 5
    20
    wili
    Оставка на дъртия гъз Цонка и слабия кмет Пенчо.
  • 15
    19
    Обичам Русе ,не и боклуците в...
    Ако някой не знае, госпожата е протеже на ГЕРБ! И е послушко, каквото й кажат. Няколко години не се подписваше разрешение за бъдещия завод на г-н Даков,сещайте се защо! И откакто назначиха тази, вече има подпис и разрешение за поредния замърсителв града на въпросния Бизнесмен дето са си оплели кошниците чрез ГЕРБ и само цуцат!
  • 21
    18

    Съществуването на тази институция е излишно...тогава всички нейни служители да бъдат съкратени, на борсата да са и институцията ЗАКРИТА
  • 30
    17
    оставка
    ОСТАВКА БАБИШКЕРИ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари