Директорът на "Пътно управление" Русе обещава, че шест пътни участъка ще завършат до ноември

0
Това стана ясно от проведен днес разговор между областния управител Борислав Българинов и директора на Областното пътно управление Стамен Савов
Това стана ясно от проведен днес разговор между областния управител Борислав Българинов и директора на Областното пътно управление Стамен Савов Снимка: Областна администрация

Рехабилитацията на шест пътни участъка от републиканската пътна мрежа в Русенско предстои да бъде завършена до края на октомври тази година

Това стана ясно от проведен днес разговор между областния управител Борислав Българинов и директора на Областното пътно управление Стамен Савов. Става дума за превантивни ремонти на близо 108 километра пътища. По-конкретно говорим за трасето от Борисово до Черешово, където остава единствено необходимостта от полагане на маркировка, както и пътищата от Писанец до Глоджево през Ветово, Две могили – Широково – Острица, Новград – Джулюница, а също и от Кривина до Вардим, т.е. до границата на област Русе с Велико Търново. Ремонтните дейности включват полагане на нов асфалт, подмяна на бордюри, мантинели и маркировка. Поставят се нови пътни знаци. Колкото за пътя Русе – Кубрат, то остават частични довършителни дейности, които в рамките на следващия месец би трябвало да приключат, счита Стамен Савов.

През следващата година се очаква да бъдат ремонтирани още четири пътни участъка в региона с обща дължина от близо 50 километра. За два от тях вече има и изготвени проекти, което означава, че единствено се очаква отпускане на финансови средства за започване на дейностите на терен. Първи в списъка са пътят между Ветово и Семерджиево и пътят от разклона за Пиргово до след село Мечка.

Ремонти се предвиждат и на пътя от разклонението за Плевен до границата с област Велико Търново, която се намира между Полско Косово и Полски Тръмбеш, както и от участъка от кръговото кръстовище на Бяла до границата между Русенска и Великотърновска област. За последните два пътни участъка все още няма проект.

Данните на Областното пътно управление сочат, че дължината на републиканската пътна мрежа в региона е близо 512 километра, като за последните четири години са ремонтирани 217 от тях, в това число влизат и тези 108 километра, които ще бъдат завършени тази есен. Други 200 километра от републиканските пътища са в добро експлоатационно състояние, а около 90 са в незадоволително и попадат в т.нар. графа „лоши пътища“.

Уточнение: Представените данни в предходната информация, базирана на изследването „Регионални профили“ на Института за пазарна икономика, не обхващат ремонтите на пътищата през последните години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари