АПИ: Ремонтът на пътя Пиргово - Мечка започва през тази година

0
Предвижда се подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, монтиране на нови ограничителни системи, пътни знаци и маркировка
Предвижда се подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, монтиране на нови ограничителни системи, пътни знаци и маркировка Снимка: БГНЕС / Архив

В подготвяната план-програма за ремонти на републиканските пътища през 2022 г. е предложено участъкът на 15 км от второкласния път Пиргово – Мечка да бъде включен за текущ ремонт

Това съобщи в-к "Бряг", позовавайки се на информация от АПИ. За ремонта е изготвен технологичен проект през 2020 г. Предвижда се подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, монтиране на нови ограничителни системи, пътни знаци и маркировка. Те ще бъдат възложени след сключване на нов договор за поддържането – текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации, на републиканската пътна мрежа в област Русе.

За реконструкцията на съществуващото кръстовище при пресичането на пътя Русе – Пиргово с първокласния път Русе – Велико Търново, в подготвяната инвестиционна програма на АПИ е предвидено през тази година да бъде възложено изработването на технически проект. Това е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще може да се възложат и изпълнят необходимите дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари