Директорът на Европол: България винаги е била надежден партньор

0
Катрин Де Бол е на посещение в страната ни
Катрин Де Бол е на посещение в страната ни

Катрин Де Бол е на посещение у нас

"България винаги е била доверен и надежден партньор в Европол. Имали сме отлично сътрудничество със страната както на стратегическо, така и на оперативно равнище", каза на брифинг в МВР директорът на Европол Катрин Де Бол

„Ние сме на официално посещение, което е част от обиколката на ръководния екип на Европол в европейските столици. Целта е да разберем от държавите членки каква е тяхната оценка на сътрудничеството им с Европол. И също така по-добре да се борим с организираната престъпност и тероризма в Европа”, каза още тя.

Де Бол отчете, че през последните пет години се наблюдава трикратно увеличаване на обмена на информация между българските служби и Европол, съобщава NOVA.

„Нашето сътрудничество доведе до много успехи в борбата с каналджийството на мигранти, трафика на хора, контрабандата и производството на незаконни цигари, подправяне на валута, контрабанда на други стоки”, допълни тя.

Директорът на Европол посочи, че през 2021 г. е подобрено сътрудничеството чрез предоставяне на аналитична подкрепа от страна на агенцията, в резултат на което българските власти са успели да проведат „изключително успешни” операции срещу организирани групи, замесени в печатане на висококачествена фалшива валута - евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари