Директорът на ДГ „Радост": Никой не ме е уведомил за насилие над Никлаус

1
Детето е в група. Чувства се спокойно, уверява Светла Илиева
Детето е в група. Чувства се спокойно, уверява Светла Илиева Видео: БНТ

Баба на 3-годишно момче твърди, че го е прибрала със синини.

От детското заведение и Община Русе заявиха, че няма подаден сигнал за случая, но въпреки това е започнала проверка, предава БНТ.

В понеделник малкият Никлаус е трябвало да бъде прибран по-рано от детска градина „Радост" заради висока температура. Баба му Марина Милкова обаче го намира разстроено в коридора.

"Зачервено от вратлето нагоре, мокра коса, с чужда блузка, на която има кръв и хрипти уплашено, стресирано. И като си вдигна главата, погледнах тук петна имаше по вратленцето.../8:40/ имаше следи от одиране. „Бум-бум" ми вика. Кой, викам, ти прави така „бум-бум", и той вика - госпожата.", казва бабата.

Веднага отиват при личния лекар. Заключението му след медицинския преглед е , че детето е здраво и на следващия ден, то отново е в детската градина.

Ръководството ѝ не вярва, че Никлаус е бил малтретиран от възпитателката.

"Не съм уведомена за подобно нещо, нито от учителите, нито от медицинското лице, нито от родителите на детето. Детето е в група. Чувства се спокойно. Цялата група е спокойна, в добро здравословно и емоционално състояние.", уверява Светла Илиева, директор на ДГ „Радост" - Русе.

Сашо Щерев, началник на отдел „Образование, спорт и младежки дейности" в Община Русе заяви: По предварителната проверка, която сме извършили, и от видеонаблюдението, което има в детската градина, не са установени случаи на насилие на детето в самата детска градина. Нещата тепърва се изясняват".

Агенцията за закрила на детето също извършва проверка, а след случая много родители са се обявили в защита на учителките от детската градина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари