Директор на училище пита ChatGPT какво да прави при сигнал за бомба

1
Асен Александров попита изкуствения интелект какво да прави, защото полицията мълчи
Асен Александров попита изкуствения интелект какво да прави, защото полицията мълчи

Асен Александров попита изкуствения интелект какво да прави, защото полицията мълчи

Директорът на 51-о училище в столицата Асен Александров се е допитал до чатбот с изкуствен интелект как да реагира при сигнал за бомба. Направил го отчаян, че никой не му казва как да реагира.

51-о училище "Елисавета Багряна" бе едно от атакуваните със сигнал за бомба по имейла в понеделник.

"Когато получих имейла се обадих на 112, те казаха да се обадим на полицията и се завъртя един кръг с препращания на кого да се обадим. Ние питаме властите какво да правим, защото нямаме инструкция. И не получаваме отговор", разказа Александров пред Нова телевизия, цитиран от 24 ЧАСА.

"Попитах изкуствения интелект какво се прави при сигнал за бомба и той каза 2-3 неща. Първото бе останете спокойни и второто бе да питаме и чакаме детайлни инструкции от полицията и местните власти", разказа още Александров.

Вместо да ни дадат инструкции, полицията дойде и ние дадохме показания какво сме направили, добави училищният директор.

"Дори проверката на училището за съмнителни пакети, в които евентуално би могло да има бомба, била направена от учителите, а не от полицията", разказа още Александров. След проверката той решил да възобнови учебния процес за следобедната смяна.

Няма правила и за евакуацията на децата, разясни училищният директор. Няма и инструкция къде да бъдат скрити учениците.

Над 30 училища в София, Бургас и Варна бяха заплашени с бомби в понеделник. Това е станало през имейл: “Здравейте, ние сме организация Fmull Free Misanthropic Unаbоmbеrs Legion. Всички човешки същества са гадни същества и копелета, които трябва да бъдат изтребени. Човешката раса трябва да бъде унищожена. Във всички училища са поставени тротилови заряди", пише в съобщението със заплахата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    До 4
    Ти чу ли тая сутрин Асен , ''Обратния ,какво иска от МОН ? Иска '' Инструкция от МВР и МОН ,какво да прави ?Такава е разписана още 2001година ! Като взема пет бона заплата, обаче не иска инструкция !
  • -3
    4
    daskal
    До 3 - Странно нещо сме ние, българите... Доказвате по-долното ми твърдение. Коментираме дори без да сме прочели нещо. Къде написах, че директорът НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ? Къде написах, че НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ВЗЕМА РЕШЕНИЯ?
  • 6
    3
    До 2
    Директорът носи отговорност за ВСИЧКО в училището ! В това число ,най напред е ЗДРАВЕТО на учениците ! Но той е длъжен да взема решения в такива ситуации ,сам и своевремено ! Това ,че на такива форуми се РЕКЛАМИРАТ ВЕЧНИТЕ Асен, Диян , Янка Такева или Ваня Кастрева е съществен недостатък ,спъващ образованието ни !
  • -3
    2
    daskal
    До 1 - Не четете ли? Човекът е постъпил както трябва. Обадил се е където трябва. Никой не му е дал експертни указания. Какво да прави след сигнал за бомба (обикновено фалшив)? Да изкара на своя глава всички ученици навън? Че то така може всеки ден. Вие явно сте абсолютно наясно как да се постъпва в такава ситуация. Кажете.
  • 5
    1
    Де да знам
    Не виждам нито една причина този директор да продължава да получава заплата след като няма капацитет да вземе решение какво се прави при заплаха от бомба. Да се инсталира там един изкуствен интелект. Ще гори ток за 3 лева месечно пред заплатата от 4000 лева на некомпетентния директор.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари