Директна линия Букурещ - Гюргево - Русе

31
Влаковата линия ще бъде полезна за русенци, които ще могат да пътуват с влак директно до летище Отопени
Влаковата линия ще бъде полезна за русенци, които ще могат да пътуват с влак директно до летище Отопени

Влаковата линия ще бъде полезна за русенци, които ще могат да пътуват с влак директно до летище Отопени

Завършването на работите и повторното отваряне на железопътния трафик по директната линия Букурещ - Гюргево - Русе е много важно за въвеждането на метрополитен влакове в южната част на Букурещ и ще докара пътници директно до летище Отопени, включително от Северна България.

Ако се модернизира и жп линията между Русе и София, от София до Букурещ ще стигаме за максимум 3 часа.

След приключване на модернизацията през 2023 г. влаковете ще могат да се движат със скорост до 160 км/ч. Дължината на трасето ще бъде 93 км (чрез оптимизиране на трасето) и ще се свързва с паневропейския коридор 4 Виена - Будапеща - Арад - Букурещ - Констанца. От 600 км между Арад и Гюргево, 470 км вече са модернизирани, а останалите 130 км се модернизират със завършване през 2023 г.

След като бъде отворена отново, влаковата линия Букурещ - Гюргево ще бъде част от проекта за метрополитен влак в Букурещ за общностите в южната част на Букурещ и района на общините Гюргево и Русе за пътуващите работници, но също така ще бъде полезна за жители на северната част на България, които могат да пътуват с влак директно до летище Отопени (летище Отопени има двойно по-голям въздушен трафик и предлагането на полети от Отопени е много по-привлекателно от това от София).

Линията Букурещ Север - Жилава - Гюргево Север - Гранична линия беше подписана през декември 2020 г. за 472 милиона леи, а продължителността на изпълнение е 24 месеца, линията трябва да бъде завършена през юли-август 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    12
    До десети коментатор
    Браво, в този град имало и разумни, мислещи хора, наистина със свободен дух. Хора, които мислят и оценяват трезво, а не като разните копейкаджии, Енимавенци, Галички, Мариандимитровци и други подобни. Наистина румънци, чехи, словяци, поляци могат да ни бъдат само за пример.
  • -3
    11
    До 9
    Да си го представим ето така ... със самолета от Летище Щръклево до Гюргево и Букурещ. Другата алтернатива, която можем да си представим е ... въжен лифт през моста от Русе до Гюргево. Как е, добре ли си го представяме? ... :)
  • 8
    10
    Полуръст путин
    Румънските политици не са рубладжии като нашите лизачи на гъза на Путин.Те веднага дадоха де що имат на Украина ,направиха натовски бази ,разполагат ракети Пеътриът,изритаха отдавна руския нефт и газ ...Не им пука ,че щели, хахаха да станат участник във войната на мръсните руски свине срещу Украина .Нямат платени руски шествия за неутралитет и мир.Нямат паметници на Алеша и извергите от червената армия .Но имат инвестиции,заводи на Рено и Форд.Карат нови автомобили ,строят магистрли и високоскоростни железници.При това са съвсем близо до войната .Но не им пука .Знаят,че НАТО ще гърби руските свине и че са в безопастност.Само българските лизачи и руски еничари не разбраха.Или много добре си знаят ,но ...лаят простотии за рубли .
  • 0
    9
    До 6
    Ти как си представяш влак да се движи със 160 км/ч по мостово съоръжение, дори и да е добре построено и поддържано. Нали има вибрации и натоварване, които действат разрушително. Естествено е, че скоростта там ще е ограничена и ще е съобразена с издържливостта на конструкцията. Освен това, се говори за модернициране на линийните участъци на румънска територия от Гюргево до Букурещ и в други области.
  • 15
    8
    LOL
    "София до Букурещ ще стигаме за максимум 3 часа." Евентуално през 22ри век :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари