Димо Гяуров: ПП - ДБ допуснаха груба грешка

0
Според него обединението ще се запази до местните избори
Според него обединението ще се запази до местните избори Видео: NOVA

Според него обединението ще се запази до местните избори

Позицията на „Продължаваме Промяната - Демократична България” да откажат подкрепа за правителство с мандат или участие на ГЕРБ беше груба грешка от тактическа и стратегическа гледна точка. Не чух никакви аргументи. В последните два месеца наблюдавахме серия от грешки, които направиха ПП и ДБ. Това коментира в „Офанзива” по NOVA бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.

„Това обединение ще се запази категорично, но процесите ще тлеят вътре неминуемо. То ще се запази до местните избори, но не бих се обзаложил за след това. И в момента и двете формации са заложник на избирателите си. Те се ограничиха до най-тесния сегмент. Избирателите им са недоволни - и по-десните и по-левите”, посочи още той.

Според Гяуров първият мандат за съставяне на правителство би могъл да бъде успешен, само ако се базира на „хартиената коалиция”. „В нея включвам ДПС, БСП и евентуално ИТН. Вторият мандат няма как да бъде успешен, при положение че си казал „с ГЕРБ никога”. Най-малкото, ПП и ДБ не отиграха качествено ситуацията и те нямат полезен ход оттук нататък. Третият мандат няма как да се реализира”, подчерта още той.

Борисов направи невъзможно предложение. Той постави каруцата пред коня. Ако някой сериозно би искал да състави кабинет в този момент, не би трябвало да открива колелото, а да види какво са правили в подобни ситуации в Германия, в Италия. Сяда се и се определят няколко конкретни теми, по които ще се работи, както и забрани. След това се определят приемливи хора, които да изпълнят тези договорки. Борисов каза обратното”, е мнението му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Щом гяурчето го казва, как да...
    Има една приказка - гледай кой какво казва и си прави изводи! Доказан "евро-нещо си" критикува - ерго, всичко, което правят "умно-красивите" е ОК! Сега, верно, че козяк 16 са недоволни, ма България във война с Русия ...???? Така че, гяурчо, бегай при онбашията и там му поплачи на рамото! Ние фронтова държава да ставаме не щем! Анадънму?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари