Димитър Стоянов: От утре всички полицаи по границата ще бъдат снабдени с очила за нощно виждане и бронежилетки

1
Тази „Китайска стена“ се оказа прекалено ниска за прескачане, каза още Стоянов за състоянието на границата ни с Турция
Тази „Китайска стена“ се оказа прекалено ниска за прескачане, каза още Стоянов за състоянието на границата ни с Турция Снимка: БГНЕС

Тази „Китайска стена“ се оказа прекалено ниска за прескачане, каза още Стоянов за състоянието на границата ни с Турция

"От миналата година се поддържа група от 20 до 40 човека, която се занимава с това да възстановява целостта на оградата по границата", каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов пред журналисти преди началото на заседанието на комисията по отбрана към Народното събрание, предаде БТА.

Има много вандалщини от бежанците спрямо оградата, каза министърът. "Мога да потвърдя, че самата ограда можеше да бъде изпълнена много по-добре. Тази „Китайска стена“ се оказа прекалено ниска за прескачане", заяви Стоянов.

"Предвидили сме от утре всички да бъдат снабдени с очила за нощно виждане, бронежилетки", посочи министърът във връзка с убития полицай на границата ни с Турция. Той добави, че никой не е очаквал да се стреля на границата, защото очакванията са това да са бежанци, които бягат от насилие и не биха използвали насилие. "Ще бъдем много по-внимателни как са екипирани нашите военнослужещи и как действат на границата", каза той и допълни, че българските военнослужещи имат добра подготовка.

"Ние сме служебно правителство, когато съставят редовно, ще се оттеглим веднага, но да се искат така оставки не е сериозно", заяви Димитър Стоянов по повод исканата от ГЕРБ оставка на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Въоръжение трябва.
    Граничните наряди трябва да са с пълно бойно въоръжение - зареден автомат, патрон в цевта и с пръст на спусъка. По време на наряд по границата трябва да имат извънредни законни правомощия за стрелба във всички случаи - Законът да ги защитава така, както по време на война. Така ще опазят себе си и Държавната граница.
  • 0
    1
    !!!
    "Сетила се Мара да се побара"! Че защо не го направихте когато трябваше бе, фатмако, некадърен и безгръбначен лакей на кремълското чудовище и на селяндурина от Славяново?! Ами, какво друго, освен безхаберие, некадърност и наглост от червената хунта на онзи от село Славяново?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари