Димитър Стоянов: Борисов не осъзнава, че 60% от българите не го искат

0
Той си мисли, че това е някакво активно мероприятие на Васил Божков, на Цветан Василев, което е нелепо'
Той си мисли, че това е някакво активно мероприятие на Васил Божков, на Цветан Василев, което е нелепо' Видео: Евроком

''Опита се да ми вземе телефона, не ми удари камерата. Реакцията му беше на човек, който е уплашен от моето присъствие и въпросите, които задавам. Както и като се представих коя медия представлявам, това предизвика гняв. Той сниши дистанцията и имаше физически контакт''.

Това заяви Димитър Стоянов, журналист в сайта за разследваща журналистка ''Биволъ'', по повод скандалното видео с бизнесмена Йордан Христов, чието име е замесен в ''Барселонагейт''. Стоянов направи коментар за опита си да разговаря с Христов в предаването ''ЕвроДикоФ'', излъчващо се по ТВ Евроком.

Той обясни, че след като е бил агресивен и дори е тръгнал с конус да удря колегата му, който е снимал, изведнъж Йордан Христов е смекчил тона. ''Ние проведохме сериозен разговор час и половина, г-н Христов каза, че го е записал. Аз няма защо да го записвам, защото имам свидетел. Той отговаря на всички изисквания за публично лице - печели обществени поръчки, фаворит е на властта'', поясни Димитър Стоянов.

'В този сценарий документално има три лица. Йордан Христов, Саздов и Чаушев. И тримата оперират с публични средства, участвайки в различни бордове, бетонови възли. Има някакво разминаване в твърденията на Бойко Борисов и Йордан Христов, Борисов твърди, че не са се виждали от 15 години, Христов твърди, че от 20, а други, че срокът е по-кратък. Ясно е, че Йордан Христов е близък до Саздов, а Саздов е близък до Бойко Борисов'', разказа журналистът.

.''В момента, в който е имало яснота, че ще има публикация (б.р. За Барселонагейт на Eл Периодико), Бойко Борисов е бил наясно два месеца предварително. Той имал време да се подготви за този демидж, за тази щета'', допълни Стоянов по повод брака на Йордан Христов и Борислава Йовчева.

Според него фейк новината за ''острова в Гърция на Борисов'' е измислена от обкръжението на самия Борисов.

''Всички ние се питаме кой е бащата на детето на Борислава Йовчева, вече Христова. Не защото ни интересува от жълт интерес, а защото хора, които получават публичен ресурс, инвестират в къщата и магазина ѝ'', логично констатира разследващият журналист.

''Той каза пред нас, че този брак е бил грешка, че детето е отпреди него. Призна за корупционни практики, на които е бил свидетел и участник. Той се кълне, че испанската прокуратура е прекратила това разследване. Пред мой приятел, завършил полицейската академия, с отличен испански, от испанската прокуратура потвърдиха, че това разследване е активно и продължава. Има свидетели, които са ги виждали с Борисов далеч по-скоро от 15-те години на Борисов и 20-те на Христов'', разказа още Стоянов за разговора си бизнесмена Йордан Христов.

''Цялото поведение на г-н Христов сочи, че този човек се страхува от истината. Аз му предложих да забравим за цирка, за обидите и да седнем като нормални хора, да направим един нормален разговор с камера, но той отказа. Подал е жалба срещу мен в прокуратурата. На мен това ми изглежда нелепо. Има разпоредби на Съвета на Европа, които казват какво е публично място. Логично е човек, който е разследван, да бъде потърсен за коментар. Г-н Христов е публична личност. Ако не е искал да бъде можеше да не участва в обществени поръчки, да не получава еврофондове. Аз съм готов и за следващ опит за интервю, стига той да поиска. Според мен той дължи отговори на обществото, Бойко Борисов дължи отговори на обществото'', добави Димитър Стоянов.

''Ние с тези хора живеем в паралелна реалност. Според мен Бойко Борисов не осъзнава, че 60% от хората на територията на България не го искат. Той си мисли, че това е някакво активно мероприятие на Васил Божков, на Цветан Василев, което е нелепо'', коментира журналистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари