Димитър Стоянов: Българският строител ви продава апартамент в отвратителна кочина

2
Строителят ви продава жилища, чиито междублокови пространства приличат повече на сметища, отколкото на градинки
Строителят ви продава жилища, чиито междублокови пространства приличат повече на сметища, отколкото на градинки Снимка: Dunavmost, архив

Чета, че цените на имотите скочили неимоверно в София и в България въобще. Някакви хора се опитват да търгуват квадратния метър, все едно са в Прага или Берлин!

Вече си говорим за цени от 3, 4 и 5 000 евро на квадрат. Няма да коментирам строителството. Няма да ви кажа, че в Германия топлоизолацията я правят с каменна вата, а у нас със стиропор или фибран.

Друго ще ви кажа.

Онзи, който ви продава жилище, той ви продава среда за живеене. В Европа ви продават среда с широки пространства, с паркове до вас, със зеленина, с окосени поляни, с чисти и поддържани улици, с редовен транспорт, с чист въздух! Българският строител ви продава апартамент в отвратителна кочина. Около вас панелки, населени с второ или трето поколение "граждани", потомци на принудително изведени от селата хора, принудени да работят в разни заводи на соца. Строителят ви продава жилища, чиито междублокови пространства приличат повече на сметища, отколкото на градинки. Шансът ви за що годе чиста среда е в затворените комплекси, където е много вероятно да имате съседи - тежки комплексари. Но това е пътя на израстването на едно общество.

Строителите в България ви продават отровна среда, но претендират да им плащате сякаш сте получили имот в европейски град. Те се борят да застроят всяко възможно парче земя. Превръщат паркове в парцели. Няма да назовавам квартали в София или Варна например, но там съседите си гледат прането и душат "манджите" на живущите в съседните блокове. В подобни квартали обаче населението живее с мисълта, че обитава елитен квартал.

Не, това са полу-гета, които имат белези на крайни квартали в градове от провинциите на Турция, Сирия или Русия. По-скоро трябва да ви плащат да живеете в подобни места и да газите в боклуци.

Наистина не разбирам претенциите на БГ строителите.

Димитър Стоянов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари