Димитър Недялков: Активно се работи за изграждането на втори мост между Гюргево и Русе

2
Автомагистрала Русе - Велико Търново е най-важният проект по програмата "Транспортна свързаност" 2021 - 2027 година
Автомагистрала Русе - Велико Търново е най-важният проект по програмата "Транспортна свързаност" 2021 - 2027 година Снимка: БТА

Автомагистрала Русе - Велико Търново е най-важният проект по програмата "Транспортна свързаност" 2021 - 2027 година

Автомагистралата Русе - Велико Търново е най-важният проект по програмата „Транспортна свързаност“ 2021-2027 г., посочва заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков в поздравителен адрес, изпратен до БТА, по повод Регионалната конференция по проект "Европа на Балканите: Общо бъдеще", която се провежда днес в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в Русе.

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията допълва, че с колегите от Румъния активно се работи и за изграждането на втори мост над река Дунав между Гюргево и Русе, като до края на януари се очаква решение на Европейската комисия дали одобрява финансирането на предпроектните проучвания. Вторият мост при Русе и Гюргево е от съществено значение за подобряване на транспортната свързаност по направлението север-юг, което го поставя сред важните проекти не само за България и Румъния, но и за цяла Европа, отбелязва в поздравителния адрес Димитър Недялков.

По думите му след реализацията на тези проекти Русе ще се позиционира по съвършено нов начин на транспортната карта на България. Според Недялков в продължение на години Северна България е изоставала по отношение на инвестициите от европейски фондове. Той очаква тази тенденция да се преобърне още в настоящия програмен период и балансът в икономическото развитие на регионите да бъде възстановен.

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията е от Русе, но поради други ангажименти нямаше възможност да участва в конференцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    7
    Съученик
    Митю си беше едно никак не умно, но не злобно и леко простовато момче. Имаше си връзките от Партията Майка още в училище и го тикаха постоянно. Също както батко му Илийката Стоилов. БКП си отглеждаше кадрите още от тогава, но те така или иначе никога за нищо не са ставали! ФАКТ!
  • 6
    6
    sik
    Този да благодари на тъста си, че му плати на ПП да стане зам. министър
  • 11
    5
    10 стинки
    И трето летище. :D Ако не беше град на овце, щяхте да ядете бой всеки път като се довтасате с празни приказки на протестната блокада пред табелата на града. Щяхте да идвате само нощем с лодка по Дунава или по моста, докато не се пусне движение по нова магистрала. Овчи хора цял век ги доят. Сменям името на града от Русе на Овце
  • 14
    4
    плюс минус
    А защо първо не направят магистралата? Пътят Русе- Бяла- В. Търново е хем тесен, хем претоварен. По бул. България през града за час преминават 150-200 големи товарни автомобили, тровят въздуха, вдигат шум.
  • 20
    3
    русенец
    Какво носи Дунав мост на русенци - трафик, разбити пътища, изгорели газове, прах , шум. Какво носи Дунав мост на София - пари! За какъв кур ни е Дунав мост? "Столичани" да си правят Дунав мост на жълтите павета!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари