Магистралата Русе - В. Търново може да се свързва с нов мост над р. Дунав

0
Магистралата Русе - В. Търново може да се свързва с нов мост над р. Дунав
Снимка: Дарик

Участници в трансграничните проекти между Русе и Гюргево се обединиха около необходимостта от инвестиции в инфраструктурни проекти като пътища и втори мост над река Дунав между Русе и Гюргево, активизиране на дейността на пристанищата на двата града, модернизация на железопътната инфраструктура.

Екипът на Областна администрация - Русе ще работи да започне планирането на ново трасе на пътя Гюргево - Русе - Велико Търново, изграждането на което ще облекчи много трафика на европейския трансграничен транспортен коридор №9, заяви на форума областният управител на Русе Венцислав Калчев.

Сред другите приориритетни области, заложени в стратегията на окръг Гюргево е развитието на земеделието и хранително-вкусовата индустрия в целия еврорегион, с оглед близостта на пазара на Букурещ. Специално внимание е отделено на туризма от двете страни на Дунав.

Участието на русенската делегация беше по покана на председателя на Окръжен съвет Гюргево и председател на Еврорегион Данубиус Василе Мустъця, която е първа по рода си от 12 години насам.

Следващата седмица Русе ще е домакин на заседанията на Съвместния мониторингов комитет и на Съвместната работна група по Програмата за трансранично сътрудничество между Румъния и България за периода 2014-2020 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари