Димитър Хаджидимитров: „Лукойл“ няма да плати и стотинка до вторник

0
„Лукойл“ държи над 90% от пазара на едро, а на дребно – близо 50%
„Лукойл“ държи над 90% от пазара на едро, а на дребно – близо 50%

„Лукойл“ държи над 90% от пазара на едро, а на дребно – близо 50%

Цялата ситуация, която още миналата година се създаде, с дерогацията на руския петрол ми изглеждаше не в полза на потребителите и държавния бюджет, а в полза на една компания, което пък изглежда като една нелоша корупционна практика.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Когато създаваш огромно конкурентно предимство на една компания, която държи целия бранш в една страна... В момента ситуацията е, че „Лукойл“ държи над 90% от пазара на едро, а на дребно – близо 50%. Мога да се обзаложа с всеки, че и тази година „Лукойл“ няма да има печалба у нас, защото ще имат да покриват стари загуби от времето на Ковид.

Сортът „Уралс“ в България не пристига на 60 долара, както е в Русия, а на 90 долара. Така че „Лукойл“ в България едва ли ще има такива печалби, каквито милиарди ни хвърлят в пространството. Това най-вероятно или е предизборен трик, или просто някои от по-големите формации в страната са се усетили, че има нещо, което се е случило и трябва да бъде поправено. Както Бойко Борисов и Делян Пеевски казаха „тук има нещо нередно“. Обаче мисля, че не е това начинът да се поправи. Мога да се обзаложа, че „Лукойл“ няма да платят една стотинка до вторник. Нали не мислите, че в компания, в която работят счетоводители и юристи на топ ниво, ще си позволи да не плати милиард и половина данъци в хазната. Те ползват всякакви законови трикове да не го правят, но в това няма нищо незаконно. По какъв законен начин ще ги накарат да платят нещо? Струва ми се, че няма как да се случи.

Цените могат да скочат, само ако международните цени скочат. Ние сме на международен пазар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари