Избраха Димитър Главчев за председател на парламента

0
„За“ кандидатурата на Димитър Главчев гласуваха 157 народни представители
„За“ кандидатурата на Димитър Главчев гласуваха 157 народни представители Снимка: БГНЕС

Народните представители избраха Димитър Главчев за председател на 44-ия парламент.

„За“ кандидатурата на Димитър Главчев гласуваха 157 народни представители, „против“ – 0 „,въздържали се“ - 81 , с което той бе избран. Той бе и единствената кандидатура за поста.

Кой е Димитър Главчев?

Димитър Главчев е роден на 15 август 1963 година в София.

Средно образование завършва през 1981 г. в 35 СОУ „Добри Войников“. През 1987 година се дипломира в Университета по национално и световно стопанство, което тогава носи името ВИИ „Карл Маркс“, със специалност „икономист-счетоводител“. Придобива магистърска степен по международни икономически отношения и е дипломиран експерт-счетоводител и е регистриран одитор.

Говори английски език и руски език. Политическата си кариера започва като член на ПГ на ГЕРБ в 41-то Народно събрание от 14 юли 2009 година, а през 2011 г. става и неин зам.-председател. В рамките на 41-ия парламент, от 29 юли 2009 г. е заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси. От 26 август 2009 г. до 18 октомври 2012 г. е председател на Постоянно действащата подкомисия по отчетност на публичния сектор. От 4 септември 2009 г. е заместващ член на Постоянната делегация на Народното събрание в Асамблеята на Европейската сигурност и отбрана.

От 1 юни 2011 г. е член на Временната комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България. От 3 октомври 2012 г. е председател на Комисията за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).
Димитър Главчев е заместник-председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в 42-то Народно събрание. Член на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и Заместник – председател на 43 Народно събрание.

Член е на Управителния съвет на СНЦОД „Граждани за европейско развитие на България“

Член е на Контролната комисия на ПП ГЕРБ от 03.12.2006 г.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- На колко сте години? - пита съдията.
- Ами, навърших трийсет... - шепне жената.
- Добре, добре! През коя година?

Харесай Дунавмост във Фейсбук