Димитър Ганев: Румен Радев се опитва да се позиционира като основна алтернатива на управлението

0
Политологът уточни, че е малко вероятно след мандата си Радев да излезе в политическа пенсия
Политологът уточни, че е малко вероятно след мандата си Радев да излезе в политическа пенсия Видео: NOVA

Политологът уточни, че е малко вероятно след мандата си Радев да излезе в политическа пенсия

Президентът Румен Радев не присъства на клетвата на новоизбраните съдии в Конституционния съд Десислава Атанасова и Борислав Белазелков.

Според политолога Димитър Ганев това е логична стъпка от страна на президента. „Неговото поведение в последните месеци е съвършено ясно. Той се опитва да се позиционира като основна алтернатива на управлението”, поясни той в ефира на NOVA.

Ганев уточни, че е малко вероятно след мандата си Радев да излезе в политическа пенсия. „В последните няколко години той игра на политическия терен, ясно легитимирайки ПП. Стефан Янев по-скоро се опитваше да се легитимира чрез него. Трети опит с аватари не мисля, че би могъл да постигне сериозен успех. Единствената възможност за него е той да оглави партиен проект, а това няма как да стане, ако е президент”, подчерта политологът.

„През символната си роля на президент, Радев ще се опита да реализира партиен проект, след мандата си”, коментира политологът Георги Киряков. „След като той си позволява безпринципност, от гледна точка на Конституцията, за мен е ясен сигнал, че той ще върви към създаването на проект”, е мнението му.

По думите му Радев ще трябва да черпи електорален ресурс от БСП. „Ако влезе на терена на проевропейски настроената промяна, ще катастрофира”, каза още Киряков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    До 1
    Това е мнение на проруски настроените,не е на всички граждани...
  • 0
    3
    Хаха
    Кор за усрайна
  • -4
    2
    Българин
    Тъпият рушлямски слугински фатмак иска да работи против интересите на България и за интересите на ТероруZZстан! ФАКТ! Бесило за такива антибългарски предатели! Слава Украiна!
  • 2
    1
    той не се опитва,
    той е засега единствената алтернатива на колективната безотговорност!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари