Димитър Бербатов: Трябва заедно да премахнем злото, вкопчило се във футбола ни!

3
Футболните хора трябва да си отвоюват обратно БФС
Футболните хора трябва да си отвоюват обратно БФС Снимка: Димитър Бербатов / Facebook

Ако бездействието продължава - резултатите ще бъдат същите, заяви кандидатът за президент на БФС

"Това е съобщение към всички, които ми писаха след мача на националния отбор, днес продължават да ми пишат. Всички вие изказването възмущението и отвращението си, разочарованието от това, което се случва в българския футбол и с националния отбор. Всички вие завършвате със следното: "Моля ви, направете нещо. Моля ви, махнете тези", визирайки управниците от БФС."

Това сподели в социалните мрежи кандидатът за президент на БФС и рекордьор по голове за националния отбор на България Димитър Бербатов след срамната загуба на българския национален отбор по футбол от Литва.

"Вече 2 години и половина работим за доброто на българския футбол, опитвайки да се премахнем това зло, което се е вкопчило в българския футбол и тази некомпетентност, която управлява българския футбол. Трябва всички ние, заедно, да сме обединени и с дела, а не с думи, да направим така, че тази некомпетентност да си замине моментално", допълни той.

По думите му именно футболната общественост може да помогне тази промяна да се случи.

"Футболните хора трябва да си отвоюват обратно БФС. Ние със Стилиян и с Мартин застанахме в предните редици на тази борба, но очакваме борба и непримиримост от цялата футболна общественост. Сами ни е трудно, но няма да спрем, докато не се справим. Трябва ни прозрачност, партньорство - неща, които липсват в момента в управлението на българския футбол", коментира още Бербатов.

Той подчерта, че ако бездействието продължава - резултатите ще бъдат същите както в българския футбол, така и в националния отбор.

"Тези резултати са плод на решенията, които взимат управляващите в момента - какъв треньор да сложат, каква методика да направят, каква посока да зададат за развитието на нашия футбол. Не дай си Боже да ги разкритикуваш и посочиш грешките - тогава всички ние не разбираме от футбол. Смешно и тъжно, дори вече не е и такова. Не трябва да допускаме всяко чудо да е за 3 дни. Падаме, нещата не вървят както трябва, на хората им писва, след няколко дни това утихва - точно това искат от БФС. И след това някой наглец от тях да излезе и да започне да обяснява как това е правилният курс на действие, как това е правилната стратегия. Вървим стремглаво надолу", допълни кандидатът за президент на БФС.

Бербатов поясни, че е нужен рестарт на българския футбол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари