Димитър Бербатов: Подкрепям протеста на феновете

2
Тарикатлъци, шашми, корупция.... Това е БФС в момента
Тарикатлъци, шашми, корупция.... Това е БФС в момента Снимка: Димитър Бербатов / Facebook

Тарикатлъци, шашми, корупция.... Това е БФС в момента

"Ситуацията е много сериозна и тя е такава заради ръководителите на българския футбол. С техните методи искат да откраднат футбола от феновете. Хората се обединяват срещу тях, което много ме радва.

Крадат футбола от всички нас. Това не се е случвало никога - ти да играеш по собствено желание пред празен стадион.

Кулминацията на обединена футболна България ще е протестът на 16 ноември. Аз го подкрепям, стига да е мирен и в рамките на закона.

Да им покажем, че вече е достатъчно. Момчетата от националния отбор не носят вина. Аз и моят екип протестираме от две години и половина", каза в студиото на "Тази сутрин" по bTV бившият капитан на България Димитър Бербатов.

Припомняме, че на 6 ноември от БФС обявиха, че националният отбор на България ще приеме Унгария в предпоследния си мач от квалификациите за Евро 2024 в Германия на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив при закрити врата.

Това решение идва на фона на готвения от организираните фенове на най-големите отбори в България масов протест срещу ръководството на БФС.

"Хората, които управляват в момента нямат срам и морални ценности. В момента не става дума за Бербатов и екипа му, а тези хора да не бъдат управленци. Тарикатлъци, шашми, корупция.... Това е БФС в момента. БФС изключва клубове тайно и задкулисно. Наказва ги заради различно мнение.

150 клуба до момента са в това положение. Могат да се върнат отново, но няма да има право на глас на следващия конгрес...Честният начин, по-който трябва да се случат нещата, е чрез конгрес", каза още Бербатов.

Представители на част от тези клубове са искали среща с министъра на младежта и спорта Димитър Илиев, но такава им е била отказана с мотив, че държавата не може да се меси във футболни дела.

"Екипът му нищо не разбира. Трябва да комуникират с тях, не да се крият. Държавата просто не иска да работи с БФС", допълни голмайстор №1 в историята на националния ни отбор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари