Димитър Бербатов също даде обяснения в прокуратурата

0
Бербатов подаде сигнал, че клубове са притискани и дори принуждавани да се откажат от искането за свикване на конгрес на футболния съюз през есента
Бербатов подаде сигнал, че клубове са притискани и дори принуждавани да се откажат от искането за свикване на конгрес на футболния съюз през есента Снимка: БГНЕС / Архив

Димитър Бербатов се яви в Районната прокуратура в София. Той е призован във връзка със сигнала срещу Борислав Михайлов

Бербатов подаде сигнал, че клубове са притискани и дори принуждавани да се откажат от искането за свикване на конгрес на футболния съюз през есента, уточнява БНТ. Така беше обявено, че конгресът ще бъде през пролетта на следващата година.

БНТ: По какъв начин са принуждавани клубове да се откажат от искането за извънреден конгрес сега?

- Вие чухте когато един представител на отборите говори публично. Излезе и каза за какво става въпрос. И ние сме тук, за да добавим по тази тема, помолиха ни да дойдем и напълно нормално. Ще кажем, каквото са ни казали клубовете. Оттам нататък вече зависи от хората, които ще работят по това нещо. В крайна сметка клубовете искаха помощ, ние можехме да откажем или да се опитаме да помогнем, което и направихме.

БНТ: Защо се случва всичко това в българския футбол и кой губи?

- Всички губим. Кой иска да се занимава с такива неща? С цялото ми уважение, разбира се, и да идваме, и да говорим по сигнали. Абсолютно разочароващо за всички, които сме въвлечени в това нещо. Това е последното нещо, което исках да се случва. Но в един момент, когато даден отбор, дори един да е, само той помоли за някаква помощ, трябва да се опиташ да му помогнеш, а не да казваш: съжалявам, нищо не мога да направя. Затова се опитваме да помогнем.

По сигнала вече беше разпитан президента на футболната централа Борислав Михайлов. Днес Бербатов е поканен да даде още подробности по твърденията си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Викаха му "пешкира". Защото се оправяше с всякакви загорели мърсотии.

Харесай Дунавмост във Фейсбук